facebook

Готуйте 510 грн на штраф: водіїв почали масово ловити на найпопулярнішому порушенні – як усе виправити

Всі подробиці

Багато водіїв відмовляються використовувати ремені безпеки, і це не лише несправедливо стосовно їх власної безпеки, але й створює ризик отримання штрафу. Ремінь безпеки може врятувати життя, нагадали в Патрульній поліції.

Згідно з існуючим законодавством, за порушення правил використання ременів безпеки передбачене покарання у вигляді штрафу в розмірі 510 гривень. Крім того, у разі виникнення ДТП через неналежне використання ременів безпеки, суми штрафів можуть становити від 2400 до 8500 гривень.

Відповідальність за неналежне використання ременів безпеки покладається на водія. Наприклад, якщо в автомобілі є чотири ремені безпеки, і жодна з чотирьох осіб, включаючи водія, не пристебнута, штраф складатиме: 510 гривень за кожну особу, отже, загальна сума становитиме 2400 гривень.

Також важливо зауважити, що якщо пасажирами є діти, то вони повинні бути перевезені у спеціальних автокріслах, доки не досягнуть висоти 145 сантиметрів. З міркувань безпеки дитяче крісло краще встановлювати на задньому сидінні по центру, що не лише забезпечує безпеку, але й зручніше для контролю за дитиною через дзеркало заднього виду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Готуйте 510 грн на штраф: водіїв почали масово ловити на найпопулярнішому порушенні – як усе виправити