facebook

Готуйте від 17 до 1700 грн: українців починають штрафувати

Подробиці

 

Українців попередили про штраф за сік
Навесні в Україні розпочинається сезон збирання березового соку. Продавці цього напою розміщують оголошення. У зв’язку з цим українців попередили, що потрібно зробити, щоб не нарватися на штраф, повідомляє Гусятинська громада.

Громадянам нагадали, що на збирання березового соку потрібно отримати відповідний дозвіл. Також варто знати, що березовий сік можна збирати не скрізь.

Наприклад, у скверах, парках та міських зелених зонах це робити заборонено. Це є порушенням пункту 4.2 Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах, відповідальність за яке передбачено ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто знати, що таке вчинене порушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 340 до 1700 грн.

Також не можна збирати сік на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду. Відповідальність за це передбачено ст. 91 КУпАП, покарання за статтею складає штраф у розмірі 153-408 грн з конфіскацією знарядь та засобів видобутку.

Зазначається, що збирати березовий сік мають право державні та комунальні лісогосподарські підприємства, а також підприємці та фізичні особи, які отримали для цього спеціальний дозвіл – “лісовий квиток”.

Якщо видобувати сік без дозволу та у недозволеному місці, тоді за недотримання цих вимог загрожує покарання згідно зі ст. 70 КУпАП. Зокрема штраф у 17-51 грн.

Що ж до цін, то в оголошеннях можна знайти пропозиції продажу соку за 10 грн/літр. За трилітрову банку березового соку з додаванням лимона просять вартість 200 грн. Вказується, що такі оголошення розміщують на платформі оголошень OLX.

Стверджується, що березовий сік слід використовувати для профілактики анемії, сезонних респіраторних інфекцій, вторинних імунодефіцитів. Антиоксидантні властивості напою знижують ризик розвитку онкологічних захворювань.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Готуйте від 17 до 1700 грн: українців починають штрафувати