facebook

Оголошено перший рівень небезпеки: синоптики б’ють на сполох через серйозну негоду

Будьте обережні!

У низці областей України оголошено перший рівень небезпеки
Синоптики попереджають мешканців певних областей України про небезпечні погодні умови. Інформація розміщена на сайті meteo.gov.ua.

Зокрема, до 18 березня, внаслідок підвищення та утримання високих рівнів води:

на Десні та її притоці р.Снов триватиме затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області та Шосткінському районі Сумської області (І рівень небезпеки – жовтий);
на Верхньому Дніпрі (у межах країни) утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами Сожа (за даними ДСНС) та Дніпра у Чернігівському районі Чернігівської області (II рівень небезпеки – помаранчевий).
15-18 березня, у зв’язку з пропуском весняної повені каскадом дніпровських водосховищ та скидів води з Канівського водосховища, у верхній частині Кременчуцького водосховища спостерігатимуться коливання рівнів води з можливим затопленням заплав і частковим затопленням знижених ділянок у Черкаській області (І рівень небезпеки — жовтий).

15-19 березня, внаслідок скидів води з Київського водосховища, у зв’язку з проходженням весняної повені, на м. Дніпро у м. Києві та Бориспільському районі Київської області рівні води утримуватимуться вище за відмітки початкового затоплення заплав та знижених прирічкових територій (І рівень небезпеки – жовтий).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження нар. Дніпро у старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (III рівень небезпеки — коричневий).

Щодо погоди на неділю, 18 березня, синоптики прогнозують, що у західних областях, удень у Вінницькій, Житомирській, Київській областях пройде дощ. У Карпатах очікується мокрий сніг, а на решті території країни має бути сухим.

Вночі та вдень у південних та центральних областях України місцями може бути туман. Вітер південно-західного спрямування зі швидкістю 5-10 м/с.

Температура вночі становитиме +1…+6, вдень буде від +8 до +13. У Карпатах протягом доби від -1 до +4.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Оголошено перший рівень небезпеки: синоптики б’ють на сполох через серйозну негоду