facebook

Збувся страшний сон водіїв: доведеться знову пройти автошколу і здати на права

Наявність прав водія у людини дає йому право сідати за кермо. Щоб отримати документ, потрібно скласти практичний та теоретичний іспит.

Юристи попередили водіїв, кому доведеться знову вчитися в автошколі та чому, пише autotheme.info.

При порушенні деяких правил дорожнього руху щодо водія можуть застосовуватися різні покарання, аж до позбавлення прав водія. Але таке рішення може ухвалити лише суд.

Після закінчення терміну, призначеного судом, водій має право відновити права за певних умов. Рішення суду першої інстанції набирає законної сили, якщо його не оскаржували протягом 10 днів з дати його винесення.

Варто знати, що рішення суду апеляційної інстанції набирає законної сили в день його винесення. Доки рішення суду не набуло чинності, водій має право керувати транспортними засобами. Це дозволено за умови, що людина має тимчасовий дозвіл на право управління.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Повернення посвідчення водіям, позбавленим права на керування транспортними засобами, регулюється Положенням про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженим постановою КМУ №340 від 08.05.1993 р.

Якщо водій бажає повернути право керувати транспортним засобом після того, як рішення суду закінчилося, йому знову потрібно буде складати теоретичний та практичний іспит.

У разі, коли у посвідченні водія зазначені дві або більше категорій, іспити здаються за вищою з них.

Якщо водійські права відібрали через те, що людина сіла за кермо у стані алкогольного сп’яніння, тоді посвідчення повертається після виконання обов’язкових умов:

Проходження позачергового медичного огляду;
Складання теоретичного іспиту;
Складання практичного іспиту.
Якщо особі вперше видали тимчасове посвідчення водія, його повернути не вдасться. У такому разі посвідчення водія вважається недійсним і підлягає знищенню.

Вилучені посвідчення водія зберігаються в територіальному сервісному центрі МВС за місцем проживання.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Збувся страшний сон водіїв: доведеться знову пройти автошколу і здати на права