facebook

У МВС розповіли чи можна користуватися Українським посвідченням водія у країнах ЄС

Роз’яснення від Головного сервісного центру МВС пролило світло на ситуацію з українськими водійськими посвідченнями в контексті військового вторгнення рашистів, яке призвело до переміщення багатьох українців, що змусило деяких з них шукати притулку в Європейському Союзі.

 

У відповідь на запити, прес-служба Головного сервісного центру відповіла на питання, чи можуть громадяни України використовувати свої водійські посвідчення в Європі.

У відомстві підтвердили, що європейські країни розширили визнання українських водійських посвідчень, дозволивши їх використання без необхідності обміну протягом періоду захисту, наданого українським біженцям.

Це означає, що особи можуть продовжувати користуватися своїми українськими водійськими посвідченнями протягом усього періоду перебування в країнах ЄС без необхідності проходити процедуру конвертації посвідчення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, українським біженцям дозволено використовувати водійські посвідчення старого зразка, в тому числі видані у формі буклетів у 1990-х роках або ті, термін дії яких не закінчився.

Слід зазначити, що для власників таких посвідчень більше не потрібно отримувати завірений переклад або міжнародне водійське посвідчення. Однак вони все ще зобов’язані мати при собі дійсний документ, що посвідчує особу, щоб підтвердити свою особу.

Важливо, що навіть якщо термін дії українського посвідчення водія закінчився, особи все одно мають право користуватися ним під час перебування під захистом за кордоном.

Крім того, у разі втрати або викрадення українського посвідчення водія, особа може отримати тимчасове посвідчення водія європейського зразка без необхідності складати іспити, за умови, що вона перебуває в межах наданого їй періоду захисту.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У МВС розповіли чи можна користуватися Українським посвідченням водія у країнах ЄС