facebook

Тотальне полювання на ухилянтів: у ТЦК раптом зізналися, хто винен, що до цього дійшло

Військком розкрив, чому все більше співробітників ТЦК на вулицях


Посилення мобілізації відбувається, в тому числі, і через бездіяльність органів місцевого самоврядування. Про це заявив заступник начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Боднар в інтерв’ю “Західному кур’єру”.

“Це вимушений процес, тому що органи місцевого самоврядування, які, згідно із законом, мають здійснювати оповіщення військовозобов’язаних, не виконують це завдання, а часом і відверто його саботують”, – заявив він.

Боднар зазначив, що процес мобілізації станом на 2022 рік був повністю збудований на радянських принципах.

“Зав’язаний на оповіщення через підприємства, територіальні громади. Після децентралізації змінився державний устрій. Посади, які при СРСР призначалися “зверху”, стали виборними. Звідси й почалися головні труднощі в процесі призову. Ті, хто мали б сприяти нам у ході мобілізації, або думають про майбутні вибори, або бояться розправи односельців”, – розповів він.

За словами Боднара, щоб поповнити частини, які зараз виконують бойові завдання на передовій, ТЦК змушені виходити на вулиці та здійснювати заходи оповіщення самотужки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тотальне полювання на ухилянтів: у ТЦК раптом зізналися, хто винен, що до цього дійшло