facebook

Присмажить +26, але 5 областей накриють дощі: синоптик Діденко попередила про погоду

Актуальний прогноз

Прогноз погоди в Україні на понеділок, 1 квітня
Опубліковано прогноз погоди на перший робочий день нового тижня. Синоптик Наталка Діденко описала погоду в Україні 1 квітня у себе на Facebook-сторінці.

Вона обіцяє, що протягом дня країною повітря прогріється до позначок +21…+26. Буде переважно сухо, але все ж таки будуть області, де очікуються опади.

Так, дощі синоптик не виключила у Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській та Сумській областях. Він хоч, за прогнозом, буде невеликим, але варто все ж таки взяти з собою парасольку.

Діденко також порадувала киян новиною, що температура у столиці України буде до +25. Дощ у ніч на понеділок та вранці, вдень має бути без опадів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також синоптик попередила, що вже з середи, тобто 3 квітня, погода в країні зміниться і прийде похолодання. Але вже ближче до середини тижня буде точний прогноз, чи надовго воно і яка буде температура.

Кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич для Метеопрог підготував прогноз, якою буде погода у квітні.

Він прогнозує, що як у березні, так і у квітні в Україні варто очікувати аномально теплу погоду. Але також прогнозуються опади.

Перша половина квітня має бути аномально теплою, коли в окремі дні буде до +25, а в західній та південній частині подекуди й усі +28. Вночі температура буде плюсовою – в межах +3…+10.

Нічні заморозки можливі наприкінці першої декади на Лівобережжі. У середньому, метеоролог очікує, що у квітні температура повітря буде на 2 – 3,5 градуса вище за кліматичну норму.

Опади випадатимуть переважно у вигляді дощів, але не виключені місцями дрібний град та грози. Оскільки переважатиме поле підвищеного атмосферного тиску, кількість опадів може бути навіть меншою за норму.

Також Кібальчич вважає, що сніг навряд чи, окрім Карпатського регіону, може випасти в країні. Сумарна кількість опадів за місяць очікується приблизно на 20 – 30 % нижче за середні багаторічні показники.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Присмажить +26, але 5 областей накриють дощі: синоптик Діденко попередила про погоду