facebook

“Таких змін мобілізації ухилянти не чекали, сотні тисяч чоловіків втратять відстрочку”: подробиці про повістки і ТЦК у 2024

Народний депутат від партії “Голос” і воїн ЗСУ Роман Лозинський назвав категорії українців, які втратять право на відтермінування від мобілізації згідно з новим законопроєктом.

“Дуже багато категорій втратили відстрочки. Зокрема, це частина державних службовців різних рангів, різних структур. Представники сфери правоохоронних органів, таких як ДБР. Ці рішення зараз ухвалені.

Це потенційно кілька сотень тисяч людей, з розрахунків, які звучали на засіданнях Комітету. Яким буде фінальне рішення Комітету, я зараз не готовий сказати. Зараз ці блоки будуть підсумовувати і можливі ще певні зміни”, – сказав він.

Як інформує “РадіоТрек”, Лозинський також повідомив, що, найімовірніше, мінімальний поріг для мобілізації становитиме 25 років. Він додав, що прив’язати бронювання від мобілізації до рівня зарплати та сплачених податків не було підтримано профільним комітетом Ради.

“Була така пропозиція, на мою думку, абсолютно абсурдна, яка сіє ще більше нерівності в нашій країні. Тому що не села і сільські території мають воювати, а всі українці, і ті, хто в містах мають вищі зарплати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Це не вплине суттєво на економіку, ми вже в цьому переконані, були відповідні розрахунки. Тому таке рішення комітет не підтримав – певної межі, з якої в тебе настає бронь від мобілізації за рахунок твоєї заробітної плати. Це рішення було відхилено і я вважаю, це правильно”, – підсумував він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Таких змін мобілізації ухилянти не чекали, сотні тисяч чоловіків втратять відстрочку”: подробиці про повістки і ТЦК у 2024