facebook

“Пoтужний дoщ хлинe нa цi oблaстi, тaкoгo нe чeкaли нaвiть синoптики”: дe будe лютий мoрoз, грoзa i снiгoпaд?

Цього місяця українцям треба готуватися до перепадів температури, дощів і грози. Взагалі у попередні десятиліття експерти фіксували в квітні в Україні температуру у -22 градуси морозу. Синоптики пояснили, до чого готуватися поточного року.

Як інформує “РадіоТрек”, у перші десять днів місяця очікуються дощі, сніг та заморозки, повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

“На території нашої країни найближчі 10 діб виявляться прохолодними з нестійким характером погоди, частим випаданням опадів як у вигляді дощу, так і снігу. У нічні та ранкові години 3-5 квітняспостерігатимуться заморозки у більшості областей, окрім Півдня та Сходу”, – розповів Ігор Кібальчич.

Після 15-16 квітня в Україні розпочнеться тенденція до зростання температури повітря. А в кінці місяця стовпчики термометрів можуть піднятися до +20…25 градусів вдень та до +7….+12 градусів вночі. Опадів у цей період поменшає.

Як інформує “24”, прогноз погоди в Україні на вівторок, 2 квітня, буде відрізнятися залежно від регіонів нашої держави. Частину країни накриють короткочасні дощі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тому рекомендуємо взяти з собою парасольки чи дощовики. Крім того, у більшості країни прогнозують шквальні пориви вітру.

По всій Україні 2 квітня синоптики прогнозують мінливу хмарність, а також продовження тепла, яке триває вже кілька днів. Водночас у частині областей прогнозують короткочасні опади у вигляді дощу.

На Заході України цього дня прогнозують невеликі дощі, які час від часу змінюватимуть сонячніпромінці, що визиратимуть з-за хмар. Водночас температура цього дня у регіоні буде найхолоднішою серед усіх областей нашої держави і може опуститися до +15 градусів.

Теплішою буде погода у північних областях. Там також прогнозують короткочасні дощі, а стовпчики термометра коливатимуться від +22 до +25 градусів. Водночас опадів цього дня не прогнозують у Сумській області.

У Центрі України також можливі незначні опади у вигляді дощу, які триватимуть короткочасно. Температура у регіоні також триматиметься від +22 до +25 градусів.

У південних та східних областях не прогнозують жодних опадів, а впродовж цілого дня триматиметься мінлива хмарність. Найтепліше цього дня буде у Криму, Луганській і Донецькій областях, де стовпчики термометра піднімуться до +26 градусів.

Метеорологи попереджають про шквальний вітер.

В Укргідрометцентрі також попередили, що 2 квітня вночі в західних областях, а вдень в більшості України, крім сходу, будуть шквальні пориви вітру. Зокрема, його швидкість може сягати від 15 до 20 метрів на секунду, а на високогір’ї Карпат – від 25 до 30 метрів на секунду.

Через це синоптики оголосили у більшості областей України I рівень небезпечності, жовтий.

У більшості областей України очікують шквальні пориви вітру / Карта Укргідрометцентру

Температура в обласних центрах України

Київ – +22…+24

Ужгород – +15…+17

Львів – +15…+17

Івано-Франківськ – +15…+17

Івано-Франківськ – +15…+17

Чернівці – +15…+17

Хмельницький – +21…+23

Луцьк – +21…+23

Рівне – +21…+23

Житомир – +23…+25

Вінниця – +22…+24

Одеса – +22…+24

Миколаїв – +21…+23

Херсон – +22…+24

Сімферополь – +24…+26

Кропивницький – +23…+25

Черкаси – +22…+24

Чернігів – +23…+25

Суми – +22…+24

Полтава – +22…+24

Дніпро – +22…+24

Запоріжжя – +22…+24

Донецьк – +24…+26

Луганськ – +24…+26

Харків – +23…+25

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Пoтужний дoщ хлинe нa цi oблaстi, тaкoгo нe чeкaли нaвiть синoптики”: дe будe лютий мoрoз, грoзa i снiгoпaд?