facebook

Штормитиме ще сильніше: названо чотири небезпечні періоди, коли Землю накриють магнітні бурі

Коли потрібно бути обережними

Вчені постійно відстежують активність нашої зірки, щоб прогнозувати всі можливі небезпечні явища. У періоди підвищеної сонячної активності на Землі можуть виникати геомагнітні бурі, які становлять небезпеку для метеочутливих людей, пише “УНІАН”.

Що таке магнітна буря

Магнітні бурі – це обурення в магнітному полі Землі, спричинені сонячними спалахами. Ці коливання можуть негативно позначитися на роботі комунікаційних систем та здоров’я людей. Навіть незначне збільшення активності може вплинути на здоров’я.

Очікувані магнітні бурі у квітні 2024 року

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Упродовж місяця очікуються чотири бурі, одна з яких буде сильною. Перша геомагнітна буря очікується з 3 по 5 квітня і буде невеликою. Потім наступна слабка буря прогнозується на 10 та 11 квітня.

З 19 по 22 квітня очікується тривала та сильна магнітна буря. Активність Сонця наростатиме з кожним днем. Остання висока сонячна активність у місяці прогнозується на 29 та 30 квітня. Ця буря буде слабкою.

Важливо пам’ятати, що прогнози бур на такий період можуть бути неточними і змінюватися з часом.

Як магнітні бурі впливають на людину

Вплив магнітних бур на здоров’я людини поки що не повністю вивчений. Метеочутливі люди часто скаржаться на негативні симптоми під час підвищеної сонячної активності. Однак деякі дослідження показують, що магнітні поля впливають головним чином на людей, які працюють на великих висотах, таких як пілоти, бортпровідники та космонавти.

Симптоми магнітних бур у людини

Реакція на магнітні бурі індивідуальна: хтось може перенести їх непомітно, а інших це може бути неприємним періодом. Основні симптоми магнітних бур можуть включати:

головні болі;
запаморочення;
нудоту;
втрату апетиту;
порушення сну;
підвищення температури;
збільшення артеріального тиску;
відчуття сильної слабкості;
посилення хронічних захворювань

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штормитиме ще сильніше: названо чотири небезпечні періоди, коли Землю накриють магнітні бурі