facebook

“Екстремальна погода суне в ці області, такого не чекали навіть синоптики”: де буде мороз у -20 градусів, дощ і снігопад?

Експерти попереджають про незвичайну погоду, яку слід очікувати в Україні. Йдеться про дощі та пилову хмару із Сахари. Раніше повідомлялося про ймовірність випадання снігу в Карпатах. За історію спостережень в Україні фіксувався мороз у цілих -22 градуси станом на місяць квітень. Чи варто чекати на подібну аномалію цього року, пояснили синоптики.

Як інформує “24”, субота 6 квітня має бути теплішою за п’ятницю, втім, майже по всій країні будуть дощі. Без опадів прогнозують тільки в кількох областях на Півдні та Сході.

Перший вихідний квітня обіцяє бути дуже теплим: середня температура сягне +16 градусів. Тож беріть парасольки та плануйте прогулянку квітучими парками!

Прогноз погоди в Україні на 6 квітня

Буде хмарно з проясненнями.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вночі без опадів, вдень в Україні, окрім південно-східної частини, короткочасні дощі, місцями грози. Вітер південно-західний (вдень у західних областях з переходом на північно-західний), 5 – 10 метрів на секунду.

Температура вночі +3…+8, у східних та Сумській областях 0…+5 градусів; вдень +14…+19. На півдні країни очікуємо до +22; на високогір’ї Карпат вночі 0…+5, вдень +5…+10 градусів.

Якою буде погода в Києві та столичному регіоні

Тут також прогнозують хмарну погоду з проясненнями. Вночі без опадів, вдень короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер південно-західний, 5 – 10 метрів на секунду.

Температура по області вночі +3…+8, вдень +14…+19, у Києві вночі +5…+7, вдень +15…+17 градусів.

Погода в обласних центрах Київ +15…+17 Ужгород +16…+18 Львів +16…+18 Івано-Франківськ +16…+18 Тернопіль +16…+18 Чернівці +15…+17 Хмельницький +15…+17 Луцьк +16…+18 Рівне +15…+17 Житомир +15…+17 Вінниця +16…+18 Одеса +18…+20 Миколаїв +18…+20 Херсон +17…+19 Сімферополь +17…+19 Кропивницький +16…+18 Черкаси +16…+18 Чернігів +15…+17 Суми +14…+16 Полтава +15…+17 Дніпро +16…+18 Запоріжжя +17…+19 Донецьк +16…+18 Луганськ +14…+16 Харків +15…+17

Як інформує “НВ”, На тлі потепління, найближчим часом по всій Україні розгуляються дощі з грозами, а по деяких областях знов пройдеться пилова буря з Сахари.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідні в Україні буде теплою, але вельми екстремальною. Особливо відчують це на собі жителі північних, деяких центральних і західних областей — тут очікуються сильні дощі та пилова буря.

У суботу на більшій частині території країни буде хмарно з проясненнями. Короткочасні дощі з грозами пройдуть у всіх областях країни, крім Херсонської, Донецької, Луганської та Запорізької. Сильні зливи очікуються в Київській, Вінницькій, Львівській, Полтавській, Чернігівській і Сумській областях.

Попри дощ, буде тепло. На сході, в центрі та на півночі повітря прогріється до +15…+17 °С (уночі на сході — до +3 °С, на півночі та в центрі — до +5…+7 °С). У західних та південних областях термометри вдень покажуть +16…+19 °С, уночі — +7…+9 °С.

У західних областях небо виясниться, дощів не очікується. На решті території можливі короткочасні невеликі дощі. Температура вдень на півночі та в центрі становитиме +15…+17 °С (уночі — +7 °С), на півдні, сході та заході країни — +16…+18 °С.

Жителям північно-західних областей синоптики рекомендують у неділю виходити з дому лише у разі нагальної потреби — тут знову очікується пилова буря. Особливо великі неприємності вона може завдати людям, які страждають на алергію і хронічні захворювання бронхолегеневої системи. Щільно закривайте вікна та двері, зволожуйте повітря в оселі, використовуйте сольовий спрей для носа, пийте більше звичайної чистої води.

Погода в понеділок 8 квітня

Новий квітневий тиждень розпочнеться зі змінної хмарності, опадів не передбачається. У більшості регіонів термометри покажуть удень +19…+21 °С (уночі на сході — +6…+8 °С, у центрі та на півночі — +9…+11 °С). У південних регіонах, на Буковині та в Запорізькій області погода на початку тижня буде ще теплішою — до +21…+23 °С (уночі — +10 °С).

Народні прикмети та вірування

Якщо ніч із 6 на 7 квітня була теплою та ясною, наші предки більше не чекали на похолодання та нічні заморозки — вважалося, що весна вже остаточно вступила у свої права. Дощі вдень 6 квітня “прогнозували” мокре, але врожайне літо. А ясна погода обіцяла дуже раннє літо.

Похмуре небо 7 квітня віщувало холодне літо, а незвично висока для квітня температура повітря — осінь із ранніми заморозками. Особливо раділи цього дня сильному вітру, якого вважали провісником багатого врожаю зернових.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Екстремальна погода суне в ці області, такого не чекали навіть синоптики”: де буде мороз у -20 градусів, дощ і снігопад?