facebook

“Індексація пенсій у квітні”: які українці не отримають підвищених виплат у квітні

У квітні в Україні відбулася друга індексація пенсій. Стало відомо, що чомусь українці, чиї виплати зросли, не отримають перерахунок цього місяця.

Як інформує “Today.ua”, у нашій країні попри війну проводиться підвищення пенсій. Як відомо, уряд може не збільшувати виплати у період воєнного стану, але соціальна підтримка надається у повному обсязі. У березні провели індексацію пенсій майже для 10 мільйонів громадян, а у квітні зросли доходи у працюючих пенсіонерів та тих, кому виповнилося 65 років.

Так, працюючим українцям підвищили пенсії відповідно до їхніх заробітних плат і податків, які вони сплачують. Індексація проводиться раз на два роки, тому що ця категорія громадян збільшила страховий стаж.

Експерт із пенсійного забезпечення Сергій Коробкін повідомив, що у квітні анонсували перерахунок пенсій для пенсіонерів, які на заслуженому відпочинку продовжують працювати. Проте цього місяця їм не варто розраховувати на надбавки до основного розміру пенсій. Аналітик назвав причину:

“За фактом цього перерахунку з 1 квітня 2024 року не буде. Тобто він буде, але пізніше. Перерахунок зроблять швидше за все у травні. А у червні зроблять доплату за квітень та травень. І цей перерахунок стосується не всіх громадян”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Коробкіна, раніше звітною до Пенсійного фонду надавалася щомісяця. Нині це відбувається щокварталу. Отже, у ПФУ ще немає інформації про сплату внесків за січень, лютий, березень та квітень поточного року. Тому що там не можуть визначити, хто має право на перерахунок, а хто ні.

Таким чином, звіти за квартал надійдуть у квітні, у травні проведуть перерахунок, а ще за місяць українці отримають підвищені виплати.

“Перерахують уже у червні”, – наголосив фахівець.

Наголошено, що в Україні офіційно працюють близько 2,6 мільйона пенсіонерів. У 2024 році перерахунок проведуть приблизно для 600 тисяч із них.

“Перерахували, додали стаж, основний розмір пенсії трохи збільшився, а загальний розмір пенсії з усіма доплатами та дотяжками все одно не перевищує попереднього розміру пенсії. І також у середньому таке зростання пенсії не дуже велике”, – повідомив Сергій Коробкін.

Важливий момент: доплата не фіксована, її розраховують в індивідуальному порядку.

“Насамперед додається стаж, іноді можуть зробити перерахунок пенсій із заробітної плати, якщо це вигідно. Якщо зарплата була велика станні два роки, і якщо це вплине за коефіцієнт заробітної плати”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Індексація пенсій у квітні”: які українці не отримають підвищених виплат у квітні