facebook

Сильний удар по всіх, хто має пай: заборонять орати та сіяти

Названа причина

Українським аграріям можуть запровадити обмеження
Українцям, у кого є земельний пай, можуть заборонити орати та сіяти на ділянці. Чому це може статися, повідомляє politico.eu.

Відповідно до заяви видання, Україні, можливо, доведеться запровадити деякі обмеження на аграрний сектор, щоби вступити до Євросоюзу.

Це може статися, якщо європейські держави продовжать посилювати умови для торгівлі з Києвом.

Зазначається, що коли українські фермери дивляться у своє повоєнне майбутнє, вони вбачають себе частиною Євросоюзу. Тоді вони зможуть вільно продавати свою продукцію на єдиному ринку блоку. Але цього може не статися, якщо такі країни, як Польща зможуть досягти свого.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тарифи на імпорт української сільськогосподарської продукції, які зараз обговорюються, за даними джерел, необхідні для виправлення “неточностей” у торговому балансі між Україною та ЄС.

Євродепутат від Польщі Анджей Халицький, який ініціював посилення умов торгівлі з Києвом, наголосив, що це на користь України.

Він вважає, що метою цих обмежень є захист європейських фермерів від конкуренції, що зростає. При цьому депутат додав, що не має на меті повністю зупинити імпорт товарів з України.

Українські чиновники не згодні з цією позицією та називають обмеження необґрунтованими. При цьому видання зазначає, що факти вказують на те, що правота на боці України. Наша продукція має великий попит у ЄС з боку харчової промисловості.

При цьому, європейські фермери складають крихітну частину економіки блоку фактично є єдиною групою, яка її не потребує. Крім того, немає жодних доказів, що фермери в ЄС страждають від конкуренції з боку України.

На думку президента Українського клубу аграрного бізнесу Алекса Ліссіці, обмеження, які запроваджує ЄС, наголошують на іронії того, що країни-члени ЄС перешкоджають українському експорту й одночасно закликають країну відповідати їхнім правилам.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Сильний удар по всіх, хто має пай: заборонять орати та сіяти