facebook

Плюс 20% до пенсій: кожен українець може отримати надбавку – ПФУ назвав умову

Пенсіонери, які змушені були переїхати на захід країни, зокрема у гірську місцевість, можуть отримувати додаткову надбавку до пенсії у розмірі 20%. Це передбачено Пенсійним фондом України.

Про це повідомляє сайт ZN, ua.

Відповідно до закону “Про статус гірських населених пунктів України”, така перевага доступна як для постійних мешканців гірських населених пунктів, так і для переселенців.

Зазначений закон передбачає збільшення розміру державних пенсій, стипендій та інших видів державної матеріальної допомоги на 20 відсотків для осіб, які проживають або навчаються на території гірського населеного пункту. Фінансування цих надбавок здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.

Варто зауважити, що не всі населені пункти Закарпаття вважаються гірськими. У цій області лише близько 190 населених пунктів мають такий статус, а приблизно 50 тисяч громадян отримують відповідні доплати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб отримати надбавку до пенсії за проживання у гірському населеному пункті або через зіткнення з нерозвиненими сферами, потрібно виконати кілька кроків:

Отримати спеціальне посвідчення, що підтверджує ваше проживання у гірському населеному пункті або зазначає зіткнення з нерозвиненими сферами.
Для отримання цього посвідчення зверніться до місцевих органів або Центрів надання адміністративних послуг.
Подайте заяву та пред’явіть всі необхідні документи, які підтверджують ваше проживання у гірському населеному пункті або зіткнення з нерозвиненими сферами.
Після перевірки документів та встановлення відповідності критеріям, вам буде видано посвідчення, яке дозволить вам отримувати надбавку до вашої пенсії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Плюс 20% до пенсій: кожен українець може отримати надбавку – ПФУ назвав умову