facebook

“Якщо помер, то все рівно мусиш іти в ТЦК?”: скандал із повісткою для відомого редактора, якого не стало ще минулого року

Територіальний центр комплектування Оболонського району міста Києва виписав повістку головному редактору журналу “Футбол” Артемові Франкову, який помер 31 жовтня 2023 року. Про це 19 квітня написали в Telegram-каналі Artem Frankov official.

У повістці зазначено, що 20 квітня Франков зобов’язаний з’явитися до Оболонського ТЦК для оновлення даних і проходження ВЛК.

“Немає такого абсурду, який не міг пролізти в наше життя й поступово стати чимось природним”, – прокоментували автори каналу скріншот повістки.

Після того, як ця історія спричинила резонанс у ЗМІ й соцмережах, на неї відреагувала у Facebook пресслужба міського ТЦК Києва, пише Гордон.

“Подібні випадки не є одиничними й трапляються через те, що громадяни не оновлюють своїх персональних даних вчасно безпосередньо в ТЦК та СП”, – ідеться в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У ТЦК нагадали про адміністративну й кримінальну відповідальність за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку й ухилення від призову на військову службу за мобілізацією в особливий період.

У військкоматі також припустили, що “невірні дані щодо громадян” військовим можуть передавати державні реєстри, і в підсумку ТЦК “не володіє повною й достовірною інформацією” про людей, яких можуть мобілізувати на військову службу.

У коментарях до посту ТЦК українці не оцінили логіки військкомів і здивовані меседжем, згідно з яким померла людина виявилася винною у відсутності у військових інформації про її смерть.

“Ти подивися, ухилянт. Те, що помер, – причина не йти й не оновити своїх даних? У ТЦК і так роботи по горло бабло порахувати й квартири купити, а не мертвих рахувати”, – пише користувач Павло Джура.

Також у коментарях наводять приклад, коли ТЦК виписав повістку людині, яка померла 12 років тому, попри те, що рідні повідомляли військкомів про її смерть.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Якщо помер, то все рівно мусиш іти в ТЦК?”: скандал із повісткою для відомого редактора, якого не стало ще минулого року