facebook

Кінець війни в Україні: весна-літо 2024 року – стануть фатальними, ми всі побачимо

Подробиці

Експерт назвав ознаки того, що війна в Україні закінчиться вже зовсім скоро
ЄС прагне якнайшвидше закінчити війну в Україні і це може статися вже навесні-літом поточного року. Про це заявив голова Центру громадської аналітики “Вежа” Валерій Клочок.

“Період, який вони бачать – це весна-літо цього року. Ніхто не хоче тягнути закінчення війни до президентських виборів у Сполучених Штатах і з цією позицією згодні не лише в Європі, а й у республіканці”, – зазначив він.

Відповідний висновок Клочок зробив, ґрунтуючись на словах верховного представника Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля. Останній у рамках свого нещодавнього виступу заявив, що забезпечення нової допомоги Україні не може чекати, оскільки “результат війни в Україні вирішиться цієї весни та влітку”.

“Багато зараз риторики з ЄС щодо формування сухопутної коаліції від Макрона, про виділення додаткових коштів на снаряди для України. Зверніть увагу, що 800 тис. снарядів знайшли дуже швидко і гроші на них знайшли. Цю коаліцію очолив президент Чехії Петр Павел, снаряди, як вони кажуть, будуть уже до початку літа”, – наголосив експерт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
@klochokvalerii

Кінець війни #клочоквалерій

♬ оригінальний звук – КЛОЧОК

За словами Клочка, останні рішення ЄС вказують на поспіх, який сьогодні важливий для Європи у плані збереження питань з безпекою. У тому числі це стосується і США – експерт нагадав, що в європейських країнах у Сполучених Штатів багато військових баз, величезний контингент, і у разі війни їм усім доведеться воювати, чого ніхто зовсім не хоче.

Нагадаємо, Сенат США увечері 23 квітня схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже $61 млрд додаткової військової та економічної допомоги Україні та союзникам. За законодавчу пропозицію проголосували 79 сенаторів, ще 18 проголосували проти.

Американські ЗМІ вже повідомили, що після набрання законом чинності Білий дім готує пакет військової допомоги Україні на $1 млрд, куди можуть уперше увійти далекобійні ракети ATACMS.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кінець війни в Україні: весна-літо 2024 року – стануть фатальними, ми всі побачимо