facebook

Вже з червня: для водіїв все зміниться – будуть вносити всіх до спецреєстру

Подробиці

Усі водії потраплять до Реєстру “Оберіг” вже з червня
Вже з червня всі українські водії значитимуться у Реєстрі військовозобов’язаних “Оберіг”, який також почне функціонувати з цього місяця офіційно. Про це пише портал today.ua.

Як повідомила заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко, включення персональних даних водіїв до Реєстру військовозобов’язаних “Оберіг” передбачено Законом 3549-ІХ щодо цифровізації військового обліку та впровадження Електронного військовозобов’язаного кабінету.

Серед даних про водіїв, які будуть включені до “Оберіг”, будуть такі:

інформація про серію посвідчення водія військовозобов’язаного,
номер посвідчення водія,
дата видачі, що видала його орган,
термін дії та категорія ТЗ.
Таким чином кожен, хто отримає посвідчення водія, також автоматично потрапляє до Реєстру військовозобов’язаних.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Серед інших даних, які будуть включені до “Оберіг”, будуть понад 30 категорій персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів, починаючи від ПІБ та місця проживання, та закінчуючи інформацією про володіння іноземними мовами.

Ця інформація підтягуватиметься від податкової, Міністерства юстиції, Державної реєстрації актів цивільного стану, Державної судової адміністрації, Державної прикордонної служби, Міністерства освіти і науки, а також Державної міграційної служби та МВС.

Варто зазначити, що всіх, хто порушить правила військового обліку та мобілізації, каратимуть штрафами у розмірі від 17 до 25 тисяч гривень. У разі несплати штрафу порушники ризикують залишитися без посвідчень водія, що вирішуватиметься в судовому порядку. Всі ці покарання передбачені новим законом про мобілізацію, який набере чинності з 18 травня.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже з червня: для водіїв все зміниться – будуть вносити всіх до спецреєстру