facebook

Тепер ТЦК потроять вилов: з 1 червня сотні тисяч українців втратили право на відстрочку – кому пакувати рюкзаки

Це вам не сподобається

Зовсім недавно, 18 травня 2024 року, набрав чинності новий закон про мобілізацію, який суттєво змінив правила призову на військову службу. Однією з ключових змін стало зниження призовного віку з 27 до 25 років. Це означає, що тепер набагато більше чоловіків можуть бути мобілізовані у разі потреби. Крім зниження призовного віку, новий закон також скасував низку відстрочок, на які раніше могли претендувати військовозобов’язані.

Докладніше про те, що з 1 червня сотні тисяч українців втратили право на відстрочку від мобілізації, інформує УНІАН.

Важливо відзначити, що головна зміна, яка торкнулася українських чоловіків, полягає у зниженні призовного віку з 27 до 25 років. Це означає, що всі чоловіки, яким на момент набрання чинності законом виповнилося 25 років, підлягають призову до армії. Але є ще низка змін, які розширюють список військовозобов’язаних чоловіків, які підлягають мобілізації.

Скасовані відстрочки від мобілізації:
Відстрочка для багатодітних батьків, які мають борги щодо виплати аліментів. Раніше багатодітні батьки, які мають трьох та більше дітей, могли отримати відстрочку від призову. Однак тепер ця відстрочка скасована, якщо вони мають неоплачені аліменти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відстрочка для здобувачів другої та третьої вищої освіти. Раніше студенти, які навчаються на другій чи третій вищій освіті, могли отримати відстрочку від призову. Тепер цю відстрочку скасовано.

Відстрочка для працюючих на підприємствах, установах та організаціях Міноборони. Раніше співробітники підприємств, установ та організацій Міноборони могли отримати відстрочку від призову. Тепер цю відстрочку скасовано.

Відстрочка для тих, хто мав статус “обмежено придатний”. Раніше люди, які мають статус “обмежено придатний” до військової служби, могли отримати відстрочку від призову. Тепер цю відстрочку скасовано.

По кожному окремому пункту слід проконсультуватися у військкоматі чи ТЦК. Там вам точніше пояснять, що змінилося саме у вашому випадку. Якщо ви побоюєтеся з’являтися в ТЦК, дізнатися інформацію можна телефоном “гарячої лінії”, про що ми писали раніше.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тепер ТЦК потроять вилов: з 1 червня сотні тисяч українців втратили право на відстрочку – кому пакувати рюкзаки