facebook

Повістки полетять тим, хто цього точно не очікував: ще одну категорію чоловіків позбавлять бронювання

На офіційному сайті уряду з’явилася петиція з вимогою наданням бронювання від мобілізації усьому особовому складу ДСНС, оперативно-рятувальної служби та інших працівників цивільного захисту.

Згідно зі статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», отримати відстрочку від мобілізації можна через стан здоров’я; через сімейні обставини; у зв’язку з навчанням або викладанням (науковою діяльністю);якщо є бронь і за професією. Стало відомо, що Кабінет міністрів України може позбавити ДСНС бронювання від мобілізації.

В урядових колах України розгорілася суперечка стосовно можливості позбавлення рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) бронювання від мобілізації.

Про це повідомив нардеп від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко, відкрито висловивши своє обурення.

Він зазначив, що такий крок є абсурдним у світлі критичної ролі, яку відіграють рятувальники під час війни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Ці люди рятують життя після обстрілів, гасять пожежі. Скільки життів вони вже врятували?! Їхня мобілізація — це безглуздя. Хто буде робити їх роботу? Хто приїде на виклик після чергової атаки рф по житловому будинку? Хто буде гасити пожежі?» — написав нардеп.
На офіційному сайті уряду з’явилася петиція з вимогою залишити бронювання для всього особового складу ДСНС. Петиція швидко набирає підтримку, вже зібрано понад 21 тисячу голосів з необхідних 25 тисяч. Автори петиції аргументують своє прохання необхідністю забезпечення гарантій держави щодо захисту життя, здоров’я та власності громадян, а також виконання у воєнний час норм міжнародного гуманітарного права.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Повістки полетять тим, хто цього точно не очікував: ще одну категорію чоловіків позбавлять бронювання