facebook

Ще 150 днів на візит до ТЦК: у Раді попередили, чи ухвалять поправку

До чого готуватися військовозобов’язаним

Чи прийме Рада правку щодо строку оновлення даних до 150 днів
В Україні набув чинності новий законопроєкт щодо мобілізації 18 травня. Згідно з ним, всі військовозобов’язані повинні оновити свої військово-облікові дані в ТЦК протягом 60 днів. Однак подейкують про продовження цього терміну до 150 днів. Про це повідомляє Технофан.

Після реєстрації у Верховній Раді законопроєкту про продовження терміну оновлення даних військовозобов’язаних до 150 днів багато чоловіків зітхнули з полегшенням, але швидше за все його так і не ухвалять.

Про це повідомив член РНБО, Федір Веніславський. А виходячи зі слів народного депутата, наразі військовозобов’язаним чоловікам достатньо часу для оновлення даних через ЦНАП, додаток “Резерв+” і безпосередньо до ТЦК та СП.

“При вступі закону про посилення мобілізації в силу у чоловіків є фактично два місяці, щоб оновити дані. Ми зараз не говоримо про проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) у ці терміни, а про те, що людина має вказати свій номер телефону та адресу проживання через три шляхи – ЦНАПи, ТЦК та додаток “Резерв +”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для цього чоловікові не потрібно чекати годинами у чергах, у додатку це можна зробити за лічені хвилини, трохи більше часу це займе через ЦНАП та безпосередньо до ТЦК”, – зазначив Веніславський.

За його словами, якщо до 17 липня буде видно, що фізично неможливо поставити всіх на військовий облік, йдеться про необхідність фізичного з’явитися до ТЦК та СП та пройти ВЛК для встановлення статусу “придатного” або “непридатного” для несення служби.

Але навіть у такому разі можна просто дати внутрішнє розпорядження, яке дасть більше часу для проходження військово-лікарської комісії, а не ухвалювати новий законопроєкт”, – підсумував Веніславський.

“Два місяці більш ніж достатньо, щоб оновити дані, а щодо продовження терміну продовження проходження ВЛК потрібно дивитися по ситуації”, – підсумував Веніславський.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ще 150 днів на візит до ТЦК: у Раді попередили, чи ухвалять поправку