facebook

Якщо прийшли до ТЦК без повістки: Веніславський розповів, який бонус на вас чекає – мобілізації не буде

Нардеп зробив дуже важливу заяву про мобілізацію в Україні


Народний депутат Федір Вениславський стверджує, що українці, які приходять у військкомат без повістки, можуть підписати контракт із ЗСУ на один рік.

“Якщо людина отримує повістку, вона мобілізована. Якщо людина прийшла без повістки, вона має право укласти контракт на військову службу на рік”, – заявив депутат.

З його слів, після цього року службу можна не продовжувати.

Також Вениславський додав, що після року служби за контрактом можна звільнитися. Така можливість передбачена для тих, хто добровільно прийшов служити до ЗСУ. “Ми це передбачили для тих, хто добровільно надходить на військову службу”, – додав він.

Варто зазначити, що із законопроекту про посилення мобілізації на стадії розгляду прибрали норму про демобілізацію через 36 місяців служби. Отже, покинути ЗСУ зараз не можуть навіть ті, хто вступив до армії добровільно з перших днів війни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Станом на сьогоднішній день будь-якій людині, яка з’явилася у ТЦК, можуть вручити повістку та мобілізувати. Єдине послаблення передбачалося тим, хто прийшов без порядку денного на уточнення даних. Згідно з ухвалою Кабміну, їх не мають права відправляти на медкомісію відразу ж, а зобов’язані виписати окрему повістку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Якщо прийшли до ТЦК без повістки: Веніславський розповів, який бонус на вас чекає – мобілізації не буде