facebook

ТЦК у сказі: суди почали скасовувати довідки ВЛК про придатність – подробиці

Чим це загрожує

Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов мешканця Львівщини та скасував довідку військово-лікарської комісії (ВЛК), яка визнала його придатним до військової служби. Відповідну ухвалу опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень.

Судове рішення зазначає, що Володимир К., який проходив ВЛК у червні 2023 року під час мобілізації, був зарахований до однієї з військових частин, попри його захворювання та довгострокове спостереження у психіатра з 1998 року. Чоловік стверджував, що його стан унеможливлює виконання військової служби.

Після цього Володимир К. звернувся до суду з вимогою визнати протиправність та скасувати довідку ВЛК про його придатність до служби. Представник ВЛК у своєму відкликанні просив відмовити у задоволенні позову, вказуючи, що рішення медичної комісії може бути оскаржене через центральну ВЛК.

Суддя Олена Хома винесла рішення на користь позивача, наголосивши на відсутність вказівки на психіатричний діагноз Володимира К. у довідці ВЛК. Вона також звернула увагу на широкий спектр можливостей для служби, зазначених у довідці, що не відповідає його діагнозу та стану здоров’я.
Суд визнав довідку ВЛК неправомірною та скасував її, зобов’язавши провести повторний медичний огляд з урахуванням висновків суду. Це рішення може бути оскаржено.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ТЦК у сказі: суди почали скасовувати довідки ВЛК про придатність – подробиці