facebook

“Долар на порозі несамовитого подорожчання, курс валют приголомшить українців”: фахівці про ситуацію в обмінниках

Як інформує “УНІАН”, начальник департаменту казначейства “глобус Банку” Тарас Лєсовий, можна припустити, що валютні коридори дещо змістяться (наприклад, курс долара варіюватиметься в межах 40,5-41,5 грн/$). Однак, як це відбувається вже досить тривалий час, валютні “перетворення” не будуть різкими.

“Водночас ринок перебуватиме у передчутті зростання курсів внаслідок роботи інфляційного “двигуна”: очікується, що до кінця року інфляція зросте до 5-6%. Звісно, під дією режиму “керованої гнучкості” всі подальші зміни на ринку будуть згладжені, а система щоденних валютних змін не зазнає особливих перетворень”, – сказав експерт.

За його словами, невдовзі настане час продовження зростання курсів, однак:

Відео дня вони не будуть сенсаційними та стрімкими; регулятор залишиться основним гравцем на валютному ринку та за потреби зможе втрутитися, врівноважуючи попит і пропозицію через валютні інтервенції; саме восени можуть бути сформовані нові коридори допустимих коливань: 41-42 грн/$ та 44-47 грн/€.

“Варто також нагадати, що в бюджеті на 2024 рік закладено “максимальний” курс у 42,2 грн/$. І, скоріше за все, такі прогнози справдяться. Однак, наголошую, зміни будуть плавкими і подекуди малопомітними”, – зазначив Лєсовий.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Експерт прогнозує, що з 22 по 28 липня основні виразники валютного ринку будуть такими:

коридори валютних змін: на міжбанку 40,5-41,5 грн/$ та 43,5-45,5 грн/ €, на готівковому ринку 40,7-42 грн / $ та 43,5-46,5 грн/€; щоденні курсові зміни: на міжбанку – до 0,2-0,3 грн, у банках – до 0,3-0,5 грн, в обмінних пунктах – до 0,5 грн; тижневі курсові відхилення очікуються в межах 2% від початкового понеділкового курсу.

“Таким чином, період відносної курсової стабільності на ринку розтягнеться ще на тиждень. Однак невдовзі курсові зміни стануть реальністю, а не ситуативними “похитуваннями”, адже зростання цін стане більш помітним, а основні події на ринку, як і очікувалося, стануться вже ближче до вересня”, – резюмував банкір.

Курс валют в Україні – останні новини

У валютних обмінниках Києва долар подорожчав на 20 копійок і складає 41,90 грн/долар в середньому (продати долар можна за 41,75 грн). Курс готівкового євро в обмінниках сьогодні зріс на 35 копійок і складає 45,85 грн/євро (курс продажу – 45,65 грн/євро).

Курс долара до гривні у “ПриватБанку” у четвер, 18 липня, зріс на 15 копійок і складає 41,65 грн за долар. Курс євро у фінустанові сьогодні подорожчав одразу на 50 копійок – до 45,85 грн за євро.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Долар на порозі несамовитого подорожчання, курс валют приголомшить українців”: фахівці про ситуацію в обмінниках