facebook

В Україну йде антициклон Frederik: якою буде погода в Україні на вихідних

Уже з 19 липня температура повітря почне поступово знижуватися до більш комфортних літніх показників, прогнозує синоптик.

Погода в Україні найближчими днями стане комфортнішою – на вихідних спека відступить скрізь, крім південних і східних регіонів. Дощі ймовірні переважно в західних областях. Свої прогнози погоди озвучили кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кибальчич і синоптик Наталка Діденко.

Уже з 19 липня температура повітря почне поступово знижуватися до більш комфортних літніх показників. Це пов’язано з тим, що під впливом європейського антициклону Frederik в Україну почала надходити свіжіша та вологіша повітряна маса атлантичного походження, передає meteoprog.

“Однак, у південно-східній частині країни спекотна погода з максимальними денними температурами до +35…+37 °С ще збережеться”, – зазначив Кибальчич.

Імовірність опадів по Україні на найближчі дві доби очікується низькою у зв’язку з переважанням антициклональної циркуляції та відносно та відсутністю атмосферних фронтів. У більшості центральних, південних і східних регіонів, як і раніше, збережеться надзвичайний рівень пожежної небезпеки (5 клас).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Погода в Україні 20 липня
У західних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Удень у Карпатах можливий невеликий короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +13…+18 °С, вдень +27…+32 °С.

У північних областях – мінлива хмарність, без опадів. Вітер переважно північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +13…+18 °С, удень +26…+31 °С.

У центральних регіонах також без опадів, мінлива хмарність. Вітер північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +16…+21 °С, удень +29…+34 °С.

У південній частині та Криму мінлива хмарність, без опадів. Вітер північний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +18…+23 °С, удень +31…+36 °С.

У східних областях малохмарна погода, без опадів. Вітер північний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +18…+23 °С, удень +29…+34 °С.

Прогноз погоди на 21 липня
У західній частині вночі в Карпатах та на Закарпатті, вдень на більшій частині території регіону очікуються помірні дощі, місцями грози. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +14…+19 °С, вдень +21…+26 °С.

У північних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Лише в другій половині дня та ввечері в Київській області пройде дощ. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +13…+18 °С, удень +27…+32 °С

У центральних областях малохмарна погода, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +16…+21 °С, удень +31…+36 °С.

У південних регіонах і Криму малохмарно, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с; вдень місцями пориви, 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі +19…+24 °С, удень +32…+37 °С.

У східній частині країни без опадів. Вітер північно-східний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +17…+22 °С, удень +31…+36 °С.

Погода на вихідні – прогноз синоптика Діденко
Українська синоптикиня Наталка Діденко також прогнозує зниження температури у вихідні дні.

20-21 липня в західних і північних областях, а також на Вінниччині протягом дня стовпчики термометрів покажуть +25…+29 градусів.

У південній частині очікується найвища температура повітря – там повітря прогріється до +34…+36 градусів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україну йде антициклон Frederik: якою буде погода в Україні на вихідних