facebook

В Україні оголошено перший рівень небезпеки: синоптики б’ють на сполох через стихію

Погода в України

Попередження про небезпечні гідрологічні явища
20-21 липня, внаслідок дощів, у басейнах річок Закарпатської області можливе стрімке підвищення рівнів води на малих водотоках на 0,3-1,0 м над поточними відмітками з частковим підтопленням понижених місць, особливо в населених пунктах, внаслідок захаращення русел потічків та водовідвідних канав, формування значного місцевого та схилового стоку (без негативних наслідків). В гірських районах можливе сходження невеликих селевих потоків. І рівень небезпеки – жовтий.

Про це повідомляє Українсьокий гідрометеорологічний центр на сторінці у Фейсбук.

Внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження р. Дніпро в старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях. ІІІ рівень небезпеки – коричневий.

Завтра вдень в Криму та Приазов’ї, 21 липня в більшості західних та Вінницькій областях, 22 липня в північних, центральних та південно-західних областях місцями короткочасний дощ, гроза, на решті території без опадів. Вітер переважно північний, 3-10 м/с. Температура вночі 14-20°, вдень 24-29°, у центральних областях до 32°; на півдні та сході країни вночі 20-25°, вдень 29-34°, 21-22 липня місцями сильна спека 35-38°.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні оголошено перший рівень небезпеки: синоптики б’ють на сполох через стихію