facebook

“Таких потужних покарань ухилянти точно не чекали, штрафи збільшаться ще сильніше”: ТЦК, мобілізація, повістки

В Україні завершився строк, який давався військовозобов’язаним чоловікам для уточнення даних у ТЦК. Тих, то не виконав цієї вимоги, притягуватимуть до адміністративної відповідальності зі сплатою штрафу. А якщо вони вчасно не сплатять призначений штраф, то його розмір подвоять.

Як інформує “Today.ua”, про це, зокрема, йдеться в оновленому Законі Україні “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Військово-облікові дані треба було обновити до 16 липня. Для тих, хто цього не зробив до зазначеної дати, настає адміністративна відповідальність. Ухилянтам доведеться сплатити штраф у розмірі від 17 до 25,5 тис. грн.

Постанова про стягнення штрафу виноситься керівником ТЦК. При цьому оштрафований має право оскаржити цю постанову у суді упродовж 10 днів з моменту її винесення.

Закон також накладає обмеження на терміни призначення штрафу. Він може бути накладений упродовж трьох місяців з дати виявлення правопорушення. Водночас з моменту вчинення цього правопорушення має пройти не більше року. При цьому обов’язково у ТЦК має бути постанова про накладення штрафу, автоматично його не призначають.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На сплату штрафу дають 15 днів, після чого його подвоюють

За словами капітана сектору мобілізаційно-оборонної роботи Лариси Козак, військовозобов’язаним чоловікам, які не оновили своїх даних у ТЦК, надсилатимуть повістки на адресу, за якою вони зареєстровані. Якщо ж вони і в цьому випадку не з’являться до ТЦК, то постанову щодо притягнення їх до відповідальності можуть винести і без складання протоколу.

Після того їм дадуть 15 днів для сплати штрафу. Якщо за цей термін штраф не буде сплачено, то його розмір подвоять. А якщо й після того ухилянт не сплатить штрафу, то справу передадуть до виконавчої служби, яка може заблокувати його банківські рахунки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Таких потужних покарань ухилянти точно не чекали, штрафи збільшаться ще сильніше”: ТЦК, мобілізація, повістки