facebook

“За цей вчинок ухилянтів почали карати безжально, ці чоловіки підпадуть під жорсткі заходи”, мобілізація, ТЦК, повістки

Через повномасштабну агресію РФ, в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. Призову підлягають військовозобов’язані чоловіки від 18 до 60 років, які отримують повістки.

Як інформує “ДТ”, нещодавно в Україні ухвалили закон про мобілізацію. Речник Полтавського ТЦК та СП майор Роман Істомін розповів, яке покарання передбачене для тих осіб, які відмовляється від повістки.

Істомін наголосив, що повістка — це офіційний виклик військовозобов’язаного до ТЦК та СП з метою взяття на військовий облік, проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби, уточнення персональних даних з даними “Оберегу”.

“Для призову на військову службу під час мобілізації видається так звана бойова повістка після того, як особа буде визнана придатною. Під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися за повісткою у строки, зазначені в ній”, – сказав він.

За словами Істоміна, якщо хтось відмовляється брати повістку, на того складають акт відмови, який направляють у ТЦК, і це є підставою для винесення постанови про вчинення правопорушення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Окрім того, якщо при перевірці документів особа відмовляється себе назвати або отримати повістку, поліцейський, який входить до складу групи оповіщення, має право на адміністративне затримання і доставку в ТЦК для накладення адміністративного покарання та уточнення її військово-облікових даних”, – резюмував він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“За цей вчинок ухилянтів почали карати безжально, ці чоловіки підпадуть під жорсткі заходи”, мобілізація, ТЦК, повістки