facebook

У військовозобов’язаних є лише 7 днів: у ТЦК виставили жорсткий ультиматум

Подробиці

Військовозобов’язані мають особисто повідомляти ТЦК та СП про будь-які зміни в своїх персональних даних, зокрема про одруження або народження дітей, протягом семи днів. Для цього потрібно надати відповідні документи, розповіла в інтервʼю “Главреду” офіцер сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського ТЦК та СП Лариса Козак.

За її словами, наразі не існує можливості дистанційного оновлення даних через електронний кабінет військовозобов’язаного, але в майбутньому планується впровадження такої функції через мобільний застосунок. Це дозволить зменшити потребу в особистих візитах до ТЦК.

“Кожне неповідомлення про зміну даних можна розглядати як окреме порушення, але змінами до Кодексу України про адміністративні порушення закріплено, що у разі, якщо Єдиний реєстр військовозобовʼязаних підтягує інформацію з інших реєстрів, згідно з якими можна зробити висновок про зміну цих даних, то така особа не підлягає адміністративному стягненню”, – пояснила Козак.

Представниця ТЦК зазначила, що Реєстр військовозобов’язаних вже отримує дані з інших центральних органів виконавчої влади, проте поки що ця інформація неповна. Козак також підкреслила, що ці правила не стосуються даних з “Резерв+”, для них існують окремі норми.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо ми говоримо про людину, яка одружилась, але вчасно про це не повідомила, чи отримала освіту, то під час визначення накладення санкцій ТЦК має обовʼязок перевірити, чи можна отримати інформацію без особистого повідомлення особи”, – додала вона.

Раніше портал “Стіна” повідомляв, що в “Укренерго” розповіли, коли повністю відмовляться від погодинних відключень світла в Україні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У військовозобов’язаних є лише 7 днів: у ТЦК виставили жорсткий ультиматум