facebook

Кошмар для водіїв: так виглядає “вимога” ТЦК на позбавлення прав водія

Чергове нововведення

Як виглядає вимога ТЦК на позбавлення прав водія
6 серпня набув чинності наказ Міноборони від 28 червня 2024 року №430, яким затверджено форму та зміст вимоги ТЦК про виконання обов’язку військовозобов’язаним або резервістом. Про це повідомляється у Телеграм-каналі.

Новий закон про посилення мобілізації запровадив ще один документ, який окрім повістки чи розпорядження можна отримати від ТЦК – вимогу. Цей документ не слід плутати з повісткою.

Вимога ТЦК передує зверненню ТЦК до суду з позовом про обмеження управління авто, що ухиляється в праві.

При цьому день проставлення в поштовому повідомленні відмітки про неможливість вручення вимоги ТЦК за адресою місцезнаходження, місце проживання або знаходження особи, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси, вважатиметься днем ​​вручення вимоги ТЦК. Після цього можна буде ставити перед судом питання про обмеження особи у праві керування автомобілем.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Процедура у суді буде для ТЦК непростою. Адже судова процедура розгляду позову обов’язково має спробу ТЦК доставити поліції, який ухиляється за допомогою.

Для того, щоб обмежити того, хто ухиляється в праві керувати авто, ТЦК повинен буде довести в суді неможливість його доставки до ТЦК поліцією.

Спочатку керівник ТЦК, який встановив невиконання громадянином обов’язків – неявка на виклик ТЦК, непроходження медичного огляду, не уточнення в ТЦК своїх військово-облікових даних протягом 60 днів, та вчинення ним адміністративного правопорушення за порушення законодавства про мобілізацію, звертається до поліції щодо здійснення доставки такого громадянина до ТЦК.

Далі, у разі отримання письмової відповіді від поліції про неможливість здійснити адміністративне затримання та доставку громадянина до ТЦК, керівник ТЦК протягом 5 днів направляє цьому громадянину у паперовій формі засобами поштового зв’язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення вимоги про виконання обов’язку.

У разі якщо громадянин добровільно протягом 10 календарних днів з дня вручення вимоги не виконав зазначений у ній обов’язок, ТЦК звертається до суду щодо тимчасового обмеження такого громадянина у праві керування транспортним засобом під час мобілізації – на строк до виконання або відкликання такої вимоги.

При цьому суд відмовляє у задоволенні заявлених позивачем вимог у разі, якщо ТЦК не доведе існування обставин та вжиття заходів, передбачених Законом «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», а саме:

1) невиконання особою під час мобілізації обов’язків, передбачених ч. 3 статті 22 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», та вчинення нею адмінправопорушення;

2) неможливість здійснити адміністративне затримання та доставити таку особу до ТЦК поліцією;

3) вручення такій особі вимоги ТЦК щодо виконання обов’язку

4) невиконання такою особою зазначеного у вимогі боргу.

Суд також відмовляє у задоволенні вимоги про тимчасове обмеження, якщо:

1) встановлення такого обмеження позбавляє особу основного законного джерела коштів для існування;

2) особа використовує транспортний засіб у зв’язку з інвалідністю або перебуванням на його утриманні особи з інвалідністю І, ІІ групи або дитини з інвалідністю.

Тимчасове обмеження встановлюється терміном до виконання чи відкликання вимоги ТЦК.

Так виглядає сама “вимога”:

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кошмар для водіїв: так виглядає “вимога” ТЦК на позбавлення прав водія