facebook

Вже з 1 вересня: не ходить дитина до школи – штраф 1000 грн

Подробиці

Якщо з 1 вересня не ходить дитина до школи – батькам доведеться сплатити штраф 1000 грн
З’явилась інформація про те, що у Польщі з 1 вересня почнуть штрафувати українців, чиї діти не ходитимуть до місцевих шкіл і садочків. Про це повідомили на сайті inpoland.

З нового навчального року українські діти матимуть обов’язково відвідувати школи або дитячі садочки в Польщі. Невиконання цього обовʼязку може призвести до відкриття провадження та штрафу для батьків. У разі порушення накладатимуть штраф – 100 злотих (трошки більше 1000 грн).

Обов’язкове навчання дітей з України, яке має бути запроваджено у вересні, безсумнівно, вплине на чисельність дітей у класах. Наповнюваність класів доведеться збільшувати.

Міністерство Барбари Новіцької хоче змінити положення про організацію навчання, виховання та догляду за дітьми та молоддю, які є громадянами України. Наразі до польської системи освіти залучено 134 тисячі українських дітей. З вересня ця цифра може зрости ще на 80 тисяч, оскільки Міністерство освіти запровадить обов’язкове навчання для українських дітей. Невиконання цих вимог призведе до примусового провадження та штрафу в розмірі 100 злотих, а з червня 2025 року таких українців позбавлятимуть права на призначення виплати 800 плюс.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За чинними нормами максимальна кількість учнів в одному класі початкової школи не повинна перевищувати 25, а в інтегрованих та спеціальних класах – 20. З 1 вересня цей ліміт має збільшитися до 29 учнів, що дозволить додатково приймати до класів до чотирьох дітей з України. Граничної кількості учнів у старших класах і загальноосвітніх школах немає.

Кількість дітей у групах у дитячих садочках і зерувках може збільшитися на 3, а в інтегрованих дитсадках можуть додатися максимум двоє додаткових дітей з особливими потребами.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже з 1 вересня: не ходить дитина до школи – штраф 1000 грн