facebook

Синоптики зробили перші прогнози на осінь 2024: коли чекати перших заморозків

До календарної осені залишилося менше ніж місяць, і завідувачка відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометеорологічного центру Наталія Голеня розповіла, якою, за попередніми прогнозами, буде погода в Україні у вересні, жовтні та серпні.

За її словами, давати точні прогнози на сезон за місяць-два зарано, тому можна говорити лише про загальні тенденції погоди.

Якою буде погода в Україні у вересні 2024 року

Останніми роками у вересні в Україні зберігається метеорологічне літо, іноді зі спекою до +38 градусів. У середньому середньодобова температура в перший місяць осені становить +13…+17 градусів, але останнім часом спостерігається тенденція до підвищення температури на 1-2 градуси вище за норму.

“Є тенденція, що в останні 20 років найчастіше вересень буває теплим, ще триває літо. До 20-25 вересня середньодобова температура може становити +15 градусів і навіть вище. Це означає, що в нас ще триває метеорологічне літо. А бувають роки, коли з першого дня вересня погода прохолодна та дощова”, – розповіла Голеня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Максимальні зафіксовані температури вересня сягали 33-38 градусів спеки, а абсолютний мінімум уночі становив 1-8 градусів морозу.

“Буває вересень дуже спекотний – до +38 на півдні та південному сході, на півночі та заході до +30…+35. А буває, що з півночі йде вторгнення холодного арктичного повітря і можуть бути навіть заморозки. Але останніми роками спостерігається тенденція до того, що температура повітря зазвичай у середньому на 1-2 градуси вища за норму”, – зазначила синоптик.

Погода в жовтні 2024 року – прогноз синоптика

У жовтні можна очікувати на бабине літо, яке зазвичай трапляється щороку і може тривати від трьох днів до тижня або навіть десяти днів, залежно від погоди.

Чого чекати в листопаді – прогноз погоди

Листопад, своєю чергою, вже починає бути наближеним до зими. Цей місяць зазвичай більш дощовий та похмурий.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Синоптики зробили перші прогнози на осінь 2024: коли чекати перших заморозків