facebook

“Експериментальні заходи дозволять знайти ухилянтів, новий підхід ТЦК приголомшив чоловіків”: мобілізація і перевірки

В Україні запускають експериментальний проект з перевірки даних призовників, військовозобовʼязаних та резервістів.

В Україні запускають експериментальний проект з перевірки даних призовників, військовозобовʼязаних та резервістів.

Як інформує “РБК-Україна” з посиланням на постійного представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука, уряд підтримав пропозицію Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Державної міграційної служби, Державної прикордонної служби та Генерального штабу ЗСУ.

Протягом року в Україні реалізуються експериментальний проект з перевірки даних військовозобовʼязаних. Кабмін погодив механізм його впровадження.

Порядок, серед іншого, визначає механізм реалізації проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей призовників, військовозобовʼязаних та резервістів шляхом електронної інформаційної взаємодії між національними електронними інформаційними ресурсами у цілях національної безпеки та оборони України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як інформує “РБК_Україна”, кабінет міністрів вніс зміни в правила надання відстрочки від мобілізації. Одну із категорій, яка дає право на відстрочку, вирішили розмежувати.

Про це повідомляє представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук.

Мова йде про внесення змін до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період щодо перегляду документів, що підтверджують право на відстрочку для осіб відповідно до нового “мобілізаційного закону”.

Таким чином тих, хто має осіб, яких вони утримують, та мають осіб, за якими здійснюють постійний догляд, розмежували між собою. Це будуть дві окремі категорії, а відтак і пакети документів, що підтверджують зазначений факт.

Також, за словами Мельничука, Кабмін удосконалив механізм отримання акту про встановлення факту здійснення постійного догляду, врегульовано процедуру та строк його видачі.

Мобілізація в Україні: хто має право на відстрочку

Нагадаємо, що в умовах повномасштабної агресії РФ в Україні продовжується воєнний стан та загальна мобілізація. Цей правовий режим Верховна Рада нещодавно продовжила щонайменше до 9 листопада 2024 року.

Зазначимо, що чоловіки-громадяни України віком від 18 до 60 років можуть отримати відстрочку від мобілізації через “бронь” на роботі, а також: за станом здоров’я, за сімейними обставинами, у зв’язку з професійною діяльністю, у зв’язку з навчанням тощо.

Однак відстрочка не звільняє чоловіка від військової служби, а лише відкладає виконання військового обов’язку на певний термін. При цьому особи, які мають відстрочку, залишаються перебувати на військовому обліку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Експериментальні заходи дозволять знайти ухилянтів, новий підхід ТЦК приголомшив чоловіків”: мобілізація і перевірки