facebook

“Ваше авто більше непридатне”: водії непритомніють – МВС уже забрало майже 24 тисячі машин

Головний сервісний центр МВС розповів українцям, як вибракувати пошкоджені від обстрілу автомобілі

Через ворожі обстріли автомобіль може перетворитися на купу металу, непридатну до використання. Щоб зняти з реєстрації такий транспортний засіб, існує послуга вибракування в сервісних центрах МВС.

З початку року українці вибракували понад 23,6 тисячі транспортних засобів, з них 17,6 тисячі легкових авто. За аналогічний період 2023 року було вибраковано 12,7 тисячі транспортних засобів, з них 8,4 тисячі «легковиків».

Власнику потрібно звернутися до сервісного центру МВС, попередньо взяти талон на послугу «перереєстрація транспортного засобу» через онлайн функціонал е-запису або в терміналі в приміщенні сервісного центру МВС. Із собою потрібно мати такі документи:

паспорт з відміткою про реєстрацію місця проживання (або ID-картка та виписка про місце проживання);
довідка про реєстраційний номер облікової картки платника податків;
відоцтво про реєстрацію транспортного засобу (за наявності);
номерні знаки (за наявності). Якщо номерні знаки або свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу було викрадено, потрібно надати постанову (довідку) від органу внутрішніх справ про порушення кримінальної справи або відмову в порушенні кримінальної справи.
Вибракувати автомобіль може також законний представник власника. Для цього, крім вище зазначених документів, потрібно надати нотаріально завірену довіреність.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Послуга з вибракування транспортного засобу безкоштовна і надається протягом робочого дня з моменту подачі документів. Вибракувати машину неможливо, якщо вона перебуває в розшуку або під арештом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Ваше авто більше непридатне”: водії непритомніють – МВС уже забрало майже 24 тисячі машин