facebook

“З 1 вересня мобілізація візьметься за молодих чоловіків, свіжі заходи виходять на новий рівень”: ТЦК, повістки, ЗСУ

Верховна Рада на початку вересня розгляне законопроєкт, який має виправити законодавчу колізію, коли чоловіки у віці від 18 до 25 років могли бути мобілізовані до лав ЗСУ, якщо вони відслужили строкову службу, закінчили військову кафедру, або були визнані обмежено придатними в мирний час.

Як інформують “Економічні Новини”, про це пише портал Стіна з посиланням на нардепа Олексія Гончаренко.

“Законопроєкт 11379-д про заборону мобілізації 18-25 років буде розглянуто на початку вересня. Щойно поставив це питання на засіданні Ради. Тому що важливо дотиснути це. Я отримав сотні повідомлень. Це реально велика проблема. На що Стефанчук заявив, що законопроєкт буде розглянуто на початку вересня, на першому засіданні”, – повідомив Гончаренко.

Він також звернувся до Стефанчука, щоб звернутися до Міністерства оборони з інформуванням про намір голосування за цей законопроєкт, щоб уже припинилася мобілізація 18-25 річних.

Відповідно до законопроєкту, протягом дії воєнного стану військовозобов’язані, які перебували на військовому обліку чи мали статус непридатними до військової служби у мирний час, обмежено придатними у воєнний час, – не підлягають призову на військову службу під час мобілізації до досягнення ними 25-річного віку. Такі особи в зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їхньою згодою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також чоловіки віком до 25 років, які були мобілізовані, можуть бути звільнені з військової служби в запас, якщо вони не виявили бажання продовжувати військову службу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“З 1 вересня мобілізація візьметься за молодих чоловіків, свіжі заходи виходять на новий рівень”: ТЦК, повістки, ЗСУ