facebook

Багатодітним чоловікам приготуватися: стало відомо, у яких випадках загребуть на службу

У деяких випадках відстрочка не спрацює

Є винятки, через які багатодітні чоловіки можуть бути мобілізовані
Багатодітні чоловіки можуть бути призвані на військову службу. Про це повідомляє Верховна Рада України.

Як відомо, багатодітні чоловіки в Україні мають право на відстрочку від проходження військової служби. Проте, як говорить Закон України № 3633-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”, навіть у цьому випадку можуть бути нюанси.

Відповідно до Закону, військовозобов’язані чоловіки, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років, можуть бути звільнені від мобілізації навіть в умовах військового стану.

Для отримання відстрочки багатодітним українцям необхідно надати до ТЦК та СП документи, що підтверджують їхній статус багатодітного батька. Проте знадобиться ще кілька документів, які й можуть створити військовозобов’язані проблеми.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для того, щоб отримати відстрочку від служби, потрібно довести, що людина не має заборгованості зі сплати аліментів. Якщо багатодітний батько більше трьох місяців не сплачував аліменти, він автоматично втрачає відстрочку.

Закон пояснює, що військовозобов’язаному знадобляться свідоцтва про народження дітей із зазначенням його батьківства та свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю (батьком) дітей.
У разі, якщо чоловік має дітей від різних шлюбів або стосунки з матір’ю дітей розірвані, ТЦК вимагатиме від нього свідоцтва про народження дітей та рішення суду про розірвання шлюбу, визначення місця проживання дітей з батьком (матір’ю), або рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання з тим із батьків, який є військовозобов’язаним. Також потрібен письмовий договір між батьками про те, з ким проживатимуть діти та яка встановлена ​​участь другого з батьків у їх вихованні. Потрібно буде підготувати рішення суду про встановлення факту перебування дитини на утриманні військовозобов’язаного.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Багатодітним чоловікам приготуватися: стало відомо, у яких випадках загребуть на службу