facebook

“Шалена негода рухається в один з регіонів, могутня гроза та різкий дощ заллють цю область”: чекають на зливу і холод

Спека, з якої розпочався тиждень, не збирається відступати. Синоптикиня Наталія Птуха розповіла про погоду з високою температурою повітря в Україні протягом тижня, попередила, де можуть пройти короткочасні дощі з грозами та назвала день, коли температура відчутно знизиться.

Як інформує “НВ”, синоптикиня зауважила, що цього тижня спекотна погода не відступить. Втім, невеличкий циклон над Чорним морем впродовж наступних кількох діб принесе трохи хмарності та короткочасних дощів із грозами південним регіонам, які чи не найбільше потерпають від спеки та посухи.

“Там невелике послаблення спеки слід очікувати в останні дні серпня: +17…+22 вночі і +27…+32 вдень — хоч незначне, але полегшення для мешканців українського півдня”, — повідомила синоптикиня.

“Решта території країни цього тижня без опадів, температура повітря залишається на рівні +15…+20 вночі і +29…+34 вдень. На узбережжі морів нічна температура сягатиме +23, а за кілька днів — і в інших регіонах. Найспекотніше буде 28−29 серпня у лівобережній частині країни, особливо у східних областях — там місцями очікується сильна спека до +35 градусів. Все це, звичайно, перевищує серпневі норми, адже зазвичай наприкінці календарного літа починається тенденція до зниження температури”, — зазначила експертка.

“Значних синоптичних змін не прогнозується і у перші дні вересня — поле високого тиску, тобто антициклон з північних широт забезпечуватиме погоду без опадів у більшості областей. Крім південних — там продовжить свій вплив поле зниженого тиску над Чорним морем, тож по південному сходу можуть бути у ці дні короткочасні дощі. Певна перебудова синоптичних процесів аж на 3 вересня може бути за прогнозами, які є на сьогодні. Ось тоді розпочнеться більш відчутне зниження температури. Температура повітря нарешті буде нижче +30, і загалом температурні значення по країні зменшаться на 5 градусів, якщо порівнювати з поточним тижнем”, — попередила Птуха.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Шалена негода рухається в один з регіонів, могутня гроза та різкий дощ заллють цю область”: чекають на зливу і холод