facebook

Українські школярі вчитимуться по-новому: коли розпочнеться навчальний рік

Уряд ухвалив рішення про початок навчання 2 вересня, і навчальні заклади повинні спланувати процес таким чином, щоб завершити його до 30 червня наступного року.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що, незважаючи на затверджений графік, педагогічні ради кожного закладу мають право самостійно визначати структуру та тривалість навчального року в межах встановлених урядом дат.

Педагогічні ради також відповідають за визначення:

– тривалості навчального тижня та дня;

– тривалості занять і перерв;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– форм організації освітнього процесу

 

У відомстві пояснили, що при визначенні структури навчального року враховуються освітні програми, обсяг навчального навантаження, вікові особливості, а також фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей і специфіка регіону.

З 1 вересня 2024 року кількість учнів у першому класі не повинна перевищувати 24 особи. Це нововведення стосується всіх перших класів у державних і комунальних закладах загальної середньої освіти, незалежно від формату навчання – очного чи змішаного. Для інших класів максимальна кількість учнів залишається на рівні 30 осіб.

У Міністерстві освіти і науки України пояснили, що ці зміни спрямовані на покращення взаємодії між педагогами та учнями, що має зробити навчальний процес більш ефективним. У невеликих класах вчителі матимуть більше можливостей приділити увагу кожному учню, що сприятиме кращому засвоєнню матеріалу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українські школярі вчитимуться по-новому: коли розпочнеться навчальний рік