facebook

Частини водіїв забороняють керувати машинами: у кого поліція починає забирати права

Деякі водії можуть залишитися без прав

Українців можуть залишити без прав водія і це не завжди пов’язано з порушеннями правил дорожнього руху
Українські водії можуть втратити свої посвідчення водія, навіть не порушуючи правила дорожнього руху. Про це повідомляють юристи “Дорожнього адвоката”.

 

Згідно з інформацією юристів, в Україні стала поширюватися практика вилучення транспортних засобів на місці зупинки під час перевірки посвідчень водія. І причиною цього може бути порушення правил дорожнього руху чи мобілізація. Автомобіль може бути вилучений за несплату документів.

“При цьому водії дізнаються про обмеження у праві управління від інспектора на місці зупинки”, – пояснюють юристи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Стаття 71 Закону України “Про виконавче провадження” говорить про те, що державний виконавець може ухвалити обмежити громадянина у праві на керування автомобілем навіть без його відома, якщо він має заборгованість за аліментами більш ніж за чотири місяці.

Інформація про обмеження прав з’являється в поліцейській базі відразу після внесення і стає доступною для всіх поліцейських.

Тому поліція може відвезти ваш автомобіль у невідомому напрямку навіть без вашого відома, і лише наступного дня ви отримаєте повідомлення про це поштою.

Також цікаво, що боржники з аліментів можуть дізнатися про те, що позбавлені права керувати транспортом від інспектора, на місці зупинки під час звичайної перевірки документів.

Більше того, незнання про обмеження своїх прав не допоможе уникнути водія відповідальності за порушення постанови виконавчої служби.

А відповідальність у цьому випадку передбачена не жартівлива. Водія можуть позбавити права керувати транспортними засобами терміном від 3 до 6 місяців.

Далі справу розглядатимуть у суді. Суд має ухвалити остаточне рішення про те, чи позбавляти громадянина прав водія чи ні.

Після закінчення терміну обмеження прав водіння, водій повинен буде пройти медогляд на придатність і повторно скласти теоретичний та практичний іспит у поліції. А це, як ми пам’ятаємо, також коштуватиме чимало.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Частини водіїв забороняють керувати машинами: у кого поліція починає забирати права