Омега-3 – це поліненасичені жирні кислоти, які самі по собі не синтезуються в організмі людини, але є дуже важливими. Риб’ячий жир можна споживати з продуктами або у капсулах.

А ще риба сама не відтворює Омега-3, а накопичує їх з водоростей, яким харчується. Часто раціон риб, вирощених в неволі, неідеальний, тому, медики все ж рекомендують споживати Омега-3.
Основні властивості Омега-3:
– має протизапальний ефект, профілактика простатиту;
– пригнічує синтез стресового гормону кортизолу;
– покращує психічного здоров’я;
– профілактика хвороби Альцгеймера;
– збільшує здатність мозку до запам’ятовування нового матеріалу;
– стабілізує артеріальний тиск;
– знижує ризик серцево-судинних захворювань;
– запобігає судомам і спазмам;
– зменшує ризик захворювання на цукровий діабет.
Омега-3 кращі для організму, ніж риб’ячий жир