facebook

10 випадків, коли ваш “корисний” салат стає причиною того, що ви набираєте вагу

Дізнайтесь як правильно готувати салат, щоб він приносив вам користь, а не шкоду.

Для початку, салат, що подається у корзинці не такий вже і корисний. Також зіпсувати салат, та зменьшити його користь може те, що ви:

Любите переборщити з посипкою

Салати з мережі швидкого харчування можуть спокусити вас своїм нескінченним набором начинок та посипок, що може легко перетворити ваш свіжий салат у хаотичний мікс смаків. Щоб уникнути зайвих калорій та буркотіння у животі через величезний вибір, спробуйте дотримуватися певних порад. Якщо ви прагнете зробити мексиканську версію салату, виберіть свіжі овочі, такі як огірки, помідори та солодкий перець, додайте чорні боби або курку на грилі для отримання організмом білка, а зверху посипте сиром, бажано низькокалорійним, таким, як Моцарелла, або декількома шматочками авокадо та збризніть лимонним соком. Ваші смакові рецептори та шлунок вам подякують.

Не можете відмовитись від сухариків

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Хрусткі посипки, такі як грінки, смажені вантони або хрусткі кунжутні палички, можуть швидко перетворити здоровий салат у некорисну страву. Всі ці добавки смажені, і ви отримуєте багато зайвого жиру саме від них. Якщо ви їсте не вдома, шукайте салати, які пропонують сушені горіхи для утворення хрусткої текстури. Ще краще, приготуйте свій обід вдома і виготовляйте натуральні здорові хрумкі посипки самостійно, випікаючи шматочки багатозернового хліба або вантона в духовці до хрусткої скоринки. Ви також можете робити легкі закуски, такі як чіпси та сухарики самостійно, додавши просту суміш трав та спеції. Це запезпечить вам такий солоний хрускіт, якого ви так жадаєте, і не додасть зайвих калорій.

Ви купуєтесь на горіхи та сухофрукти

Сушені фрукти та горіхи – це чудова комбінація, що ви отримали салат своєї мрії, але таке поєднання, це справжній жах для вашої талії. Сухофрукти – це одна з тих речей, яку людям подобається додавати до салату, але якщо ви не вимірюєте кількості, ви можете легко додати кілька зайвих порцій фруктів, тобто багато цукру. Те саме стосується горіхів, таких, як волоські горіхи або мигдаль, що може стати причиною того, що ви отримаєте зайві калорії. Обов’язково виміряйте одну порцію сухофруктів і спробуйте грубо нарізати горіхи, щоб ви використовували їх менше, зате все-таки отримаєте смачну та приємну текстуру.

Ви завжди замовляте готові салати

Різні заклади швидкого харчування пропонують величезне меню із заздалегідь готовими варіантами салату, і хоча вони можуть бути зручними та смачними, такі салати можуть приховувати в собі більше жиру, цукру та солі, ніж ви здатні собі уявити. Остерігайтеся будь-яких салатів з хрусткою або смаженою посипкою, навіть якщо це курятина. Приділіть особливу увагу інгредієнтам і запитайте себе, чи додали б ви їх до свого салату, якби готували його вдома.

Ви вважаєте, що кожний інгредінт, який входить до салату в закладах харчування, корисний

Засмажені овочі (наприклад, брюссельська капуста, кольорова капуста або солодка картопля) – це найчастіше пропонують у салатних барах, де вам самому потрібно компонувати інгредінти. Але, можливо, вам варто подумати двічі, перш ніж покласти їх у свій салат, адже вони можуть приховувати додатковий жир та сіль, залежно від того, як ці овочі приготовані.

Ви забуваєте про протеїн

Ніякий салат не буде корисним без джерела протеїну, і якщо ви готуте його вдома, щоб потім взяти із собою, важливо спланувати наперед, що ви в нього додасьте. Засмажте на грилі купу курячих грудей у ​​неділю ввечері, і відрізайте по шматку кожен день, щоб додати до зелені. Для більш швидкого приготування, завжди тримайте тунець у шафі для отримання низькокалорійного салату, але з великим вмістом протеїну. Для вегетаріанських варіантів салату варто обрати нут або сочевицю – потужні джерела рослинного білка, які також містять багато клітковини.

Ви не додаєте достатньо сирих овочів

Запасіться основнми інгредінтами для салатів, такими, як помідори, огірки, морква, солодкий перець та сире брокколі; вони будуть корисними для вас через низький вміст калорій і допоможуть вам з’їсти меншу порцію, тому, що вони надають вам відчуття ситості.

Ви обираєте неправильну заправку

Вже готові заправки до салату можуть перетворити ваш здоровий салат у калорійну бомбу, оскільки вони часто мають великий вміст жиру, солі та цукру. Якщо ви харчутесь у будь-якому закладі, ви можете попросити, щоб заправку додавали при вас, або зробити це самостійно. Уникайте безжирових варіантів, які можуть мати вищий рівень цукру, щоб компенсувати брак жиру. Ще краще, попросити збризкати оливковою олією та оцтом або лимонним соком. Або спробуйте перекусити, вибравши корисний салат без заправки, проте з протеїном. Можна попрохати в якості заправки майонез, виготовлений на основі авокадо або з білим м’ясом.

Ви переборщуєте з сиром

Сир, це не поганий інгредієнт для салату, адже він є відмінним джерелом кальцію і містить білок, але неправильний тип сиру здатен легко зіпсувати ваш салат. Сир є головним винуватцем прихованих калорій та жиру, особливо, якщо ви замовляєте вже готовий салат. Обирайте тверді сорти, котрі можна натерти, наприклад, пармезан, якими можна посипати салат, або візьміть моцареллу чи фета. Незважаючи на те, що фета може мати трохи високий вміст солі, зате у нього нижчий вміст жиру, та більш насичений смак, тому ви можете додавати його в будь-якій кількості.

Не використовуйте корзинок для подавання салату

Остерігайтеся корзинок для подачі салатів, оскільки, таким чином, ви додаєте незліченну кількість калорій і, безумовно, це піде не на користь вашій фігурі. Натомість, ви можете подрібнити декілька корзинок, та прикрасити ними зверху салат. Також, ви можете підібрати корзинки, виготовлені із бобів чи рису.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

10 випадків, коли ваш “корисний” салат стає причиною того, що ви набираєте вагу