facebook

Скинув гроші дружині, і картку одразу заблокували: які операції забороняє банк

Є важливі юридичні деталі, на які більшість з нас не звертають уваги

На сайті Мінфін чоловік пожалівся, що Монобанк заблокував картку його дружини, як тільки він скинув їй гроші. Але важливо, що йдеться про цивільний шлюб, і банк ніяких документів про такі стосунки не має, адже й документу не має.

Чоловік разом із цивільною дружиною збирався придбати нерухомість на виплату. Договір був оформлений на дружину, тому, аби вона змогла сплатити належну суму, переказав їй гроші.

Через кілька годин картку дружини банк заблокував і попросив надати роз’яснення про джерело походження цих грошей.

Я офіційний ФОП, і можу підтвердити навіть більшу суму, я витягнув офіційні довідки, і вона їх відправила, монобанк трішки подумав і відхилив довідки. Тепер довідки потрібні від дружини, яка не працює (маленька спільна дитина), і без довідок її не розблокують). Моє листування з поясненням ситуації нічого не дало, – скаржиться читач.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Є в цьому відгуку кілька нюансів, на які варто звернути увагу:

Договір на нерухомість був оформлений на дружину, яка не працює
Подружжя перебуває у фактично шлюбних відносинах, а не в офіційному шлюбі
Фактичні шлюбні відносини не мають юридичного значення для відносин клієнта з банком, каже юрист юридичної компанії, а отже, підтверджувальні документи від чоловіка для банку не матимуть сили.

Перереєстрація договору на купівлю житла на виплату на чоловіка жодним чином не допоможе розв’язувати проблему із банком, оскільки такі дії не додадуть обґрунтованості операції щодо переказу коштів цивільній дружині. Не допоможе і спроба провести платіж в іншому банку.

Якщо дружина спробує внести ці гроші готівкою в іншому банку, вона зіткнеться з тими ж вимогами фінансового моніторингу. Банк вимагатиме підтвердження походження коштів. За відсутності відповідних документів можливе блокування рахунку та ініціювання перевірки фінансових операцій, – пояснює фахівець.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Скинув гроші дружині, і картку одразу заблокували: які операції забороняє банк