facebook

Не викидайте кісточки авокадо – виявляється, вони корисні для здоров’я і краси

Ми хочемо розповісти вам про корисні властивості насіння авокадо та різні способи їх використання.

Існує багато продуктів, які мають корисні властивості, про які ми не знаємо. Наприклад, насіння чи кісточки авокадо. Скільки разів ви викидали його? Ми хочемо розповісти вам про корисні властивості насіння авокадо та різні способи їх використання.

Корисні властивості

Кісточки авокадо мають бактерицидні та фунгіцидні властивості. Це означає, що вони здатні нейтралізувати різні шкідливі мікроорганізми. Крім того, кісточки містять сапоніни, які підвищують наш обмін речовин і допомагають нашому організму позбутися “поганого” холестерину. А ще вони містять кальцій, магній і вітамін С.

Настійно рекомендується використовувати кісточки авокадо як косметичний продукт або харчову добавку.

Як приготувати кісточки авокадо?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перед приготуванням з кісточок потрібно зняти коричневу шкірку і залишити на якийсь час, щоб вони висохли. За допомогою тертки зніміть шкірку, потім покладіть кісточку в духовку і підсушуйте її протягом приблизно однієї години при низькій температурі. Не рекомендується їсти свіжі кісточки.

Як використовувати кісточки авокадо як косметичний продукт

Завдяки своєму антибактеріальному ефекту, кісточки авокадо прекрасно справляються з вуграми, жирним волоссям та лупою. Вони також впливають на наш колір шкіри та здоров’я волосся.

Рецепти

Скраб

Змішайте потерті кісточки авокадо з меленою кавою, додайте морську сіль і нанесіть на шкіру ніжними рухами.

Підсушуючий крем

Змішайте теплу воду і терті кісточки, поки суміш не буде виглядати як паста. Для кращого ефекту додайте кілька крапель олії чайного дерева. Застосовуйте для лікування прищів, нанесіть на проблемну ділянку і залиште на 4-6 хвилин.

Маска для обличчя

Змішайте натерті кісточки з косметичною глиною, додайте воду і нанесіть на обличчя, уникаючи область очей. Через 15 хвилин змийте теплою водою і нанесіть зволожуючий крем.

Ополіскувач для волосся

Налийте в каструлю 1 літр води, додайте подрібнені кісточки авокадо. Доведіть воду до кипіння і кип’ятіть на помірній температурі протягом 30 хвилин. Профільтруйте суміш і ополіскуйте волосся цим відваром після миття.

Як використовувати кісточки авокадо в кулінарії

Рекомендується вживати кісточки авокадо, якщо ви страждаєте від ожиріння, атеросклерозу або маєте проблеми з кров’яним тиском. Ви можете також споживати їх, якщо у вас є запалення (наприклад, грип) або порушення травлення. Подрібнені кісточки зазвичай додають до салатів, коктейлів та інших страв.

Рецепти

Салат

Всі види салатів чудово поєднуються з натертими кісточками авокадо, але ми рекомендуємо змішувати подрібнені кісточки з овочами. Дрібно поріжте свої улюблені овочі на шматки і додайте подрібнені кісточки. Ви також можете додати яйця, варене м’ясо або рибу, якщо хочете.

Коктейль

Збийте 2 чашки мигдального молока, банан, селеру, шпинат та 1 чайну ложку подрібнених кісточок авокадо в блендері. До речі, ви можете використовувати будь-який інший рецепт, який вам подобається, але майте на увазі, що кісточки авокадо досить гіркі, тому краще поєднувати їх з чимось солодким.

Крем-суп

Підсмажте цибулю, додайте м’якоть авокадо, і 500 мл овочевого бульйону. Готовий суп збийте блендером до однорідної маси. При подачі посипте тертими кісточками авокадо

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Не викидайте кісточки авокадо – виявляється, вони корисні для здоров’я і краси