facebook

Чому важливо дарувати квіти жінці?

Дарувати квіти – означає підкреслювати красу обраниці, її неповторність та цінність для Вас.

Більшість жінок люблять квіти. У кожної з нас є свої улюблені. В однієї – гордовиті троянди з шипами: красиві, але колючі. Інший миліші тюльпани або нарциси. А для когось немає нічого краще простих польових квітів – васильків, дзвіночків і ромашок.

Як важливі квіти для жінок

Наша любов до квітів не випадкова і цілком з’ясовна. Адже квіти – такі ж ніжні, тендітні і красиві створіння природи, як і ми самі. Багато жінок захоплюються вирощуванням квітів. Хтось розводить їх у горщиках на вікні, на балконі міської квартири. Хтось влаштовує справжній квітник у себе на дачі. Хтось займається складанням букетів – ікебаною. Ну а деякі воліють просто милуватися квітами, і, природно, всі без винятку люблять отримувати їх в подарунок. Квіти – невід’ємна частина нашого життя. Але не завжди поруч з нами знаходяться чоловіки, які розуміють це. А ще рідше поділяють цю нашу квіткову пристрасть. Так, наприклад, чоловік однієї моєї знайомої частенько бурчить щодо квітів на всіх підвіконнях їх квартири, яких він вважає забагато. Він вважає, що у них забагато кольорів. Як ніби їх може бути дуже багато!

Чому рослини корисні

Живі рослини не тільки збагачують повітря нашого будинку киснем, але і очищають його від всякого роду негативної енергії. До речі, вони цвітуть далеко не скрізь і не у всіх. Нехай деяким скептикам це і здасться дивним, але, як і все живе, вони здатні відчувати. У них є душа. Деякі особливо ніжні і тендітні квіти, наприклад фіалки, взагалі відмовляються цвісти в будинку з поганою енергетикою або в будинку, де їх не люблять. Особисто у мене любов до квітів не була вродженою. Так, я любила квіти, але як-то розсудливо і по-споживацькі. Швидше на рівні розуму, ніж серця. Звичайно, як і всі жінки, я любила отримувати їх від своїх шанувальників. Але до недавнього часу я ніколи не займалася їх розведенням. У моїй колишній квартирі водилися виключно зрізані квіти. Вони в’янули через кілька днів, і я їх викидала. Коротше кажучи, було майже як у Гумільова: У мене не живуть квіти. Красою їх на мить я обманута. Постоять день-другий і зів’януть. У мене не живуть квіти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ставлення до квітів

Моє ставлення до квітів радикально змінилося кілька років тому. Це випадково співпало з моїм переїздом на нову квартиру. А може бути, і зовсім не випадково, а цілком закономірно. Якщо вірити в те, що в нашому житті взагалі не буває нічого випадкового, а все, що з нами відбувається, має якийсь сенс і для чогось потрібно, чогось нас вчить, навіть якщо ми про це і не підозрюємо. Це також співпало з тим, що я трохи не занапастила єдину рослину, яка жила в горщику на моїй колишній квартирі. Причому рослина, подарована мені моєю улюбленою прабабусею – бабусею Шурою. Вона називала її деревом щастя або деревом життя. Деякі називають його ще і грошовим деревом. І вірять, що воно сприяє матеріальному благополуччю в домі. Особливо якщо під горщик, в якому воно росте, покласти монетки. Насправді зовсім не важливо, як це деревце називалося. Важливо те, що я, мабуть, погано за ним доглядала. А на довершення до всього ще і впустила разом з горщиком – він впав з холодильника і розбився вщент – Судячи з усього, це і було останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння моєї квіточки. І ось це сильне і загалом невибаглива деревце почало вмирати в мене на очах. Мабуть, в той самий момент я зрозуміла, що воно живе і що йому боляче і прикро, коли до нього ставляться як до неживого предмету. І тут у мене в свідомості ніби щось перевернулося. І я кинулася його рятувати. Повністю в первісному вигляді, зберегти його не вдалося. Але зате тепер його численні нащадки благополучно живуть і в моїй міській квартирі, і в заміському будинку. І деякі з них за своїми розмірами вже наближаються до свого прародича. З тих пір я стала ставитися до квітів і рослин зовсім інакше. Я зрозуміла, що вони живі і можуть відчувати. І я полюбила їх. Я стала з любов’ю за ними доглядати. А вони у відповідь радують мене своєю красою. Тепер моя міська квартира сповнена різноманітних квітів і рослин. А в саду перед заміським будинком – багато плодових дерев і декоративних чагарників. І я розмовляю з ними. Мої домашні іноді сміються і жартують наді мною. Ну і нехай. я все одно знаю, що вони живі, і продовжую з ними спілкуватися і буду спілкуватися надалі. І хоча мої квіти не можуть відповісти мені, я знаю, що вони мене чують і розуміють. Якщо не самі мої слова, то інтонацію і моє ставлення до них – це напевно. Кілька разів бували такі випадки, коли після моєї тривалої відсутності деякі з моїх зелених підопічних починали нудьгувати. Але як тільки я приїжджала і знову починала з ними розмовляти, вони оживали прямо у мене на очах.

Даруйте жінкам квіти

Звичайно, можна не сумніватися, що в день твого народження, 8 Березня і на День святого Валентина твій чоловік або шанувальник піднесе тобі букет, може бути, навіть з твоїх улюблених квітів. Але мало кому з представників сильної статі приходить в голову думка подарувати квіти коханій жінці в звичайний буденний день. Без якогось особливого приводу. Просто так, у вигляді експромту, щоб зробити їй приємно. Повинна зізнатися, що мені дуже пощастило. Мій чоловік – один з тих рідкісних чоловіків, який вміє несподівано радувати мене квітами. Причому кожен раз він дарує мені різні і дуже незвичайні букети. І всякий раз – зі змістом. Проте, на превеликий жаль, далеко не всі чоловіки такі. Тому, якщо тобі захотілося порадувати себе, не відмовляй собі в задоволенні і купи букет улюблених квітів сама. І можливо, тоді, подібно булгаківській Маргариті, ти, йдучи по вулиці, зустрінеш у натовпі свою любов. Свого Майстра.

Один випадок з життя

У минулому році у нас в селі сталася пожежа. Загорілася наша лазня. На щастя, чоловік виявився вдома і відразу ж прийняв необхідні заходи: почав гасити вогонь, використовуючи всі підручні засоби, і викликав пожежну машину. Коли я по телефону дізналася про те, що трапилося, після того як пройшов перший шок, і я з’ясувала, що пожежу вдалося загасити, що, на щастя, не згоріла вся баня, а тільки її частина, і що вогонь, слава Богу, не встиг перекинутися на будинок, як ти думаєш, яке питання я задала? Ні за що не здогадаєшся! Я запитала, чи не постраждало наше квітуче мигдальне деревце за лазнею. Цікаво, що при цьому чоловік засміявся і сказав мені: Коли приїхала пожежна машина, знаєте, що його найбільше хвилювало? Як врятувати від вогню і від пожежників з їх машиною і довжелезними шлангами наше квітуче мигдальне дерево за лазнею! А також газон та альпійську гірку. Завдяки старанням чоловіка наше мигдалеве деревце було врятовано, і, хоча воно трохи постраждало від вогню, все ж продовжувала вперто цвісти. Всім на радість! Заповідь чотирнадцята: Якщо ти любиш квіти, не забувай дарувати їх іншим і радувати ними себе.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому важливо дарувати квіти жінці?