facebook

Психологи та батьки радять як і коли краще пояснити дитині правду про Діда Мороза

11 простих способів пояснити дитині, що Діда мороза немає.

Для багатьох людей Новорічний сезон викликає почуття радості, сім’ї, любові, подарунків та, звичайно, символізує прихід Діда Мороза. Так що ж станеться, коли ваша дитина почне питати, чи справді існує Дід Мороз? Ми попросили батьків та експертів допомогти та підказати, як вам краще діяти в цій складній ситуації, щоб зберегти магію Різдва і, одночасно не травмувати дитину, розповівши правду.

Шукайте ознаки, що ваша дитина цікавиться справжньою особистістю Діда Мороза

Чи почала ваша дитина задавати запитання про веселого дідуся, можливо, навіть прямо запитувала “Чи справді існує Дід Мороз”? А може, ваш син чи дочка помітили, які різні голоси або розміри у Дідів Морозів, котрих вона зустрічає по місті? Подібні типи запитань можуть вказувати на те, що ваша дитина готова продовжувати обговорення того, ким дійсно є Дід Мороз.

Дозвольте, щоб це сталось природньо, а не раптово

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Деякі батьки можуть оцінити вік, в якому їхня дитина захоче дізнатись відповідь на запитання: “Чи дійсно Дід Мороз існує?” Деякі навіть можуть думати, що їх дитина повинна знати правду, коли вона досягне певного віку. Насправді цей процес повинен відбуватися за часовою шкалою дитини. Хоча, насправді не існує правильного часу, щоб розповісти дітям, що немає Діда Мороза. Важливо отримати підказку від дитини, а не намагатися продовжити міф задля власного задоволення, коли вона вже готова відмовитися від нього.

Поговоріть про традиції Діда Мороза у вашій родині

Деякі діти можуть почати сумніватися в здатності Діда Мороза дістатися до кожного будинку протягом однієї ночі. Це є звичною математикою, яка може допомогти відкрити правду дитині. Розповівши правду, можна привітати дитину, що вона нарешті приєдналася до “дорослого світу”. Потрібно також наголосити, що у своїй сім’ї дитині важливо зберегти традицію існування Діда Мороза. Запевніть дитину, що вона несе відповідальність за те, щоб зберегти надію у серцях вже її майбутніх дітей. Ви також можете використати таке спілкування, як нову традицію вашого святкування.

Відкрийте дітям один особливий секрет

Хоча старші діти знають, що Дід Мороз не є справжнім, є дітки, котрі продовжують вірити в нього навіть у більш зрілому віці. Старші брати і сестри можуть стати власниками різдвяної таємниці, і тепер вони зможуть допомогти зробити Різдво особливим для своїх молодших братів та сестер, коли вже ті почнуть цікавитись: “Чи є Дід Мороз справжнім?”. Це краса стосунків, які ми можемо мати в сім’ї. Позитивна вібрація дуже важлива для кожного дому, і родина повинна працювати разом, щоб зробити Різдво магічним святом для всіх. Зберігайте цю магію живою, розповідаючи історії про своїх улюблених різдвяних персонажів або дивлячись різдвяні фільми для дітей.

Не робіть у родині великий акцент на Діда Мороза

Для деяких батьків, змушувати дітей вірити в Діда Мороза може бути рівноцінним брехні. Є родини, в котрих батьки хочуть, щоб їхні діти завжди знали, що Дід Мороз – це просто весела та магічна історія, котрою можна насолоджуватися, але він не є реальною людиною або великою частиною їх сімейних традицій. Замість того, щоб заохочувати віру в веселого чоловіка, тобто, особистість, котра дарує подарунки, краще зосередити свій сімейний відпочинок навколо  віри в цю історію.

Переконайтеся, щоб всі члени родини говорили одне й те саме

Будучи батьками, ви, в ідеалі, хотіли б бути тим, хто першим відповість на запитання “Справді існує Дід Мороз?”, коли ваша дитина починає сумніватися. Коли він або вона стає старшою, переконайтеся, що інші члени сім’ї, які будуть у домі під час святкових днів, знали, що ваша дитина знає про існування Діда Мороза, щоб уникнути шокуючих новин в непідходящий час. Будьте дуже обережними і попередьте всіх про те, що вони мають відповідати вашим дітям. Інакше, почувши правду випадково, дитина може відчути сильне розчарування, особливо під час свят, та, навіть, образитись на рідню і втекти з дому.

Деякі діти дізнаються правду від своїх друзів або старших братів і сестер

Для багатьох дітей їхні друзі або брати і сестри стають тими, хто вперше розповідає, що Дід Мороз не є реальним. Якщо це станеться, заспокойте своїх дітей, та скажіть, що історія про Діда Мороза – це лише один із способів відзначити любов, щастя та дарувати дух свята. Нагадайте їм про інші обряди, яких притримується ваша сім’я (такі речі, як випічка печива разом або розвішування панчіх, прикрашення ялинки), щоб полегшити розгублення або зменьшити розчарування та сум цього періоду дитинства.

Підготуйте себе до того, що кожна дитина буде мати іншу реакцію на правду про Діда Мороза

Більшість психологів погоджується, що деякі діти будуть реагувати на подібні новини (проте,що не існує Діда Мороза) з полегшенням, оскільки їхні підозри нарешті будуть підтверджені. Однак інші діти можуть почуватись сердитими, зрадженими або незадоволеними, коли вони отримують чесну відповідь на запитання “Чи справді існує Дід Мороз?” Якщо ваша дитина реагує негативно і навіть сердиться на вас, ви повинні спокійно з нею поговорити. Психологи закликають батьків розмовляти з дітьми в подібній ситуації зі співчуттям і розумінням і намагатись переконати дітей, що Різдво все ще триває, навіть якщо Діда Мороза немає.

Дозвольте своїм дітям отримувати щастя від дарування подарунків

Старші діти можуть допомогти загорнути подарунки для молодших дітей, або вони можуть загорнути подарунки для своїх друзів або сусідів. Коли діти беруть участь у процесі створення подарунка, вони дізнаються, що на Різдво – це свято, коли не покладаються на роботу однієї людини, а на роботу багатьох людей, які збираються разом, щоб зробити прекрасні спогади. Залучайте своїх дітей, роблячи чарівні прикраси та подарунки, і вони навчаться відчувати радість від дарування подарунків.

Допоможіть вашій дитині “стати Дідом Морозом”

Багато батьків зійшлись на думці, що найкращою ідеєю як розповісти дітям про Діда Мороза, є те, що коли дитина починає питати: “Чи є справжнім Дід Мороз?”, батькам потрібно розповісти “секрет”. Просто скажіть дитині: “Твоє серце виросло так сильно, що я думаю, що ти вже готовий стати Дідом Морозом. Ти, напевно, помітив, що більшість Дідів Морозів, яких ти бачив, були людьми, одягненими, як він. Деякі з твоїх друзів, можливо, навіть сказали тобі, що Діда Мороза немає. Багато дітей думають про те, що вони ще не готові стати Дідом Морозом, але не ти “. В якості своєї першої спроби побувати Дідом Морозом, дитина повинна вибрати когось, кого вона знає, з’ясувати, що потрібне цій людині, і, таємно, загорнути і доставити цей подарунок. Таким чином, дитина не відчуває збентеження і отримує позитивну, дорослу відповідальність, та радість від дарування подарунка.

Підтримуйте святковий настрій та різдвяні свята, будьте веселим і жвавим, намагаючись спробувати щось нове

Коли діти стають старшими і виростають з історії про Діда Мороза, це чудова можливість для створення нових сімейних традицій. Знайдіть творчі способи попіклуватись про тих, кому це необхідно, наприклад, підготуйте подарунки в будинок для престарілих, погодуйте бездомних або відвідайте вашу місцеву дитячу лікарню. Це продемонструє дітям нові вираження, вселить Різдвяний дух, навчить піклуватись про тих, кому пощастило меньше, ніж вам, та збереже святкову магію протягом багатьох років. Це добра справа, яка принесе задоволення всім, та допоможе дитині відчути себе частиною Різдвяного дива.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Психологи та батьки радять як і коли краще пояснити дитині правду про Діда Мороза