Якби тільки знати раніше.
Якщо ви любите насолоджуватися ранковою кавою і ви вважаєте це улюбленою частиною дня, вам неодмінно знадобляться ці секрети для приготування смачної кави.
Охолоджуйте кавові зерна
Згідно з даними New York Times, нове дослідження показало, що охолодження ваших кавових зерен перед тим, як їх розмолоти, може надати каві більш послідовний та вишуканий смак: “Холодні кавові зерна утворюють значно менші, та більш розмірені частинки під час мелення, що дає більше смаку від меншої кількості кави”. “Покладіть бажану кількість кавових зерен у герметичний контейнер та покладіть їх у морозильну камеру, перш, ніж відправитись в ліжко. Після того, як ви прокинетесь вранці, змеліть кавові зерна та заваріть каву.
Використовуйте ваги
Ця підказка може здатися безглуздою, але використання вагів для вимірювання кількості перед заварюваням є простим способом, щоб покращити якість кави. Співвідношення кавових зерен-води є одним з найважливіших аспектів для заварювання чудової чашки кави, але багато кавових машин відмірюють на одну чашку 140 грамів замість 230 грамів. Крім того, люди просто звикли вимірювати чайною ложкою каву, яка не є суб’єктивною одиницею виміру. Американська Асоціація Кави використовує співвідношення, яке пропонує 55 грамів кави на 1000 грамів (один літр) води. Цифрові ваги є недорогим доповненням до вашої кухні і допоможуть вам забезпечити найкращу та найоптимальнішу чашку кави.
Змеліть кавові зерна одразу перед заварюванням кави
Хоча закупівля меленої кави може заощадити вам пару хвилин уранці, проте попередньо змелені зерна кави втрачають з часом свій смак через тривалий вплив повітря, що робить їх менш ароматними при заварюванні. Ось чому також важливо зберігати свої кавові зерна в контейнері з герметичною пломбою, щоб вони залишалися свіжими та ароматними якомога довше. Самостійно молоти кавові зерна може бути справою з багатьма ньюансами, і важливо вкласти кошти в правильний вид машини для мелення. Кавові апарати для мелення з буром є більш ефективними і забезпечують більш послідовний мелення, ніж дешевші машини.
Беріть до уваги кількість води
Типова чашка кави містить майже 99 відсотків води. Отже, якщо вода, яку ви використовуєте, щоб приготувати вашу каву має певний запах, то, швидше за все, так і пахнетиме ваша кава. Використовуйте найчистішу воду під час варіння кави, щоб смак кави вийшов саме таким, як вам це потрібно. Важливо також переконатись, що ваша вода має правильну температуру для отримання максимального вмісту ароматичних добавок, яка, за даними Американської асоціації кави, становить від 92 до 95 градусів Цельсія.
Використовуйте чайник для заварки кави
Кухонний набір, а саме – чайнички для заварювання кави, може потребувати трохи більше зусиль, ніж приготування кави в автоматичній кавоварці, але це також дозволить вам налаштувати різні аспекти процесу заварювання на свій розсуд та створити смак вашої кави. І, на відміну від багатьох автоматичних кавових машин, які виробляють каву змочивши зерна під декількома невеликими струменями води, приготування в чайничку для заварювання дозволить нанести на каву один постійний потік води, що зменшить втрати температури, яка виникає внаслідок збільшення площі поверхні. Гаряча вода також швидше допоможе заварювати каву.