facebook

Як раз і назавжди позбутися нікотинової залежності?

Якщо ви вирішили кинути палити, то робіть це відразу.

Відмова від нікотину – досить складний процес. Якщо комусь і вдається позбутися шкідливої звички, то далеко не з першого разу. Приміром, 50% курців, які живуть у Сполучених Штатах, бажають відмовитися від куріння, але довести справу до кінця вдається лише 7%. Якщо ви один з тих, хто вирішив подумати про своє здоров’я і намагається кинути палити, тоді ця стаття для вас.

Крім того, що у людини виникає залежність від нікотину на фізичному рівні, існують і психологічні чинники, які не дають повністю забути про цигарки.

Наприклад, представниці жіночої статі часто знов починають палити, тому що помічають, що набрали зайві кілограми. Це відбувається з-за того, що багато людей, намагаються заглушити їжею бажання викурити цигарку. Таким чином, не мала кількість курців стикаються із зайвою вагою. Вчені пропонують боротися з нервами не продуктами харчування, а фізичними вправами. Спорт відмінно справляється з нервовим напруженням. Займіться йогою або бігом. Деякі офісні працівники, які звикли часто виходити в зону для курців, замінили свої походи звичайною ходьбою вниз і вгору сходами.

Експерти вважають, що важко кинути курити не тому, що залежність настільки сильна, а унаслідок вкрай високого емоційного стресу. Люди не справляються з напругою і знову беруть цигарку в руки.

Щоб легше справлятися з тягою до нікотину забезпечте себе повноцінним сном. Від алкогольних напоїв краще зовсім відмовитися на цей період.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім іншого необхідно заручитися підтримкою близьких, або не соромитися телефонувати на телефон довіри або звернутися до психолога. Можна використовувати спеціальні жуйки і пластирі. Однак щоб результат зберігся, необхідно використовувати ці засоби ще щонайменше 3 місяці після відмови від цигарок.

І головне, якщо ви вирішили кинути палити, то робіть це відразу. А не намагайтеся пом’якшити процес однією цигаркою в добу. Це лише ілюзія боротьби з нікотиновою залежністю.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як раз і назавжди позбутися нікотинової залежності?