facebook

Неприємний аромат: причини поганого запаху з ротової порожнини

Неприємний запах з рота може зіпсувати настрій і стати причиною невпевненості в собі. Особливо якщо ти не знаєш, в чому причина.

Якщо ти від душі наїлася страв з часником, нічого дивного, що оточуючим не так приємно з тобою спілкуватися. Але якщо ти ретельно чистиш зуби, користуєшся зубною ниткою, виконуєш всі процедури – і краще не стає, проблема може бути зовсім не в їжі.

Ось кілька можливих причин:

Організму бракує води

Вода важлива для чистоти шкіри, здоров’я внутрішніх органів та приємного дихання. Її нестача викликає халітоз (так фахівці називають поганий запах з рота): бактерії в роті розмножуються, слизові сохнуть, виробляється менше слини, яка бореться з бактеріями. Пам’ятай, що хвороби, алкоголь, пітливість, сльози і багато інших факторів вимивають рідину з організму, тому поповнюй її запаси.

Ти на низкоуглеводній дієті

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дієта може сприяти неприємному запаху, оскільки організм переробляє жир в енергію і створює кетони. Один з них, ацетон, він виходить з організму з сечею і вуглекислим газом. Для тих, хто сидить на дієті такий запах – ознака успіху, але ось ниркам доводиться важкувато.

Ти пропускаєш прийоми їжі

Голодування або несистематичне харчування теж можуть впливати на чистоту дихання. Організм скорочує вироблення слини, через що у роті розмножуються бактерії.

Ти приймаєш таблетки

Деякі протизаплідні засоби змінюють «ставлення» організму до певних бактерій і часом знижують вироблення слини. Те ж саме роблять, наприклад, знеболюючі, але теж не всі і не завжди.

У тебе зайва вага

Два невеликих дослідження показали, що чим більше зайвих кілограмів, тим менш приємно дихання. Ймовірно, справа в тому, що мікроорганізми в кишечнику людей з надмірною вагою виділяють газ, який неприємно пахне. Крім того, є зв’язок між кількістю споживаних вуглеводів і станом ротової порожнини.

Ти постійно жуєш жуйку

А в ній багато цукру, який допомагає бактеріям розмножуватися. Якщо цукор постійно знаходиться в роті, він починає руйнувати зуби, що теж не освіжає дихання (хоча саме заради нього ти і жуєш м’ятну жуйку).

У тебе сильний нежить

Тоді виділення накопичуються в пазухах і спускаються в глотку, де живуть «погані» бактерії. Вони забирають з виділень потрібні речовини і розмножуються. Використання антигістамінних засобів може погіршити ситуацію, тому що вони пошкоджують слизові і гальмують виробництво слини.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Неприємний аромат: причини поганого запаху з ротової порожнини