facebook

Психологи назвали причини, чому сучасні чоловіки бояться створювати сім’ю

Як показує статистика, все частіше чоловіки не заводять сім’ю, а залишаються у холостяках. Чому так відбувається, з’ясували психологи.

За даними останніх досліджень, 23% чоловіків і 17% жінок після 25 років все ще залишаються без сім’ї. Психологи проаналізували причини, по яких сильна половина людства не поспішає одружуватися.

Невпевненість у собі

Психологи визначили, що відмова, наприклад, на сайтах знайомств, на чоловіків діє набагато сильніше, ніж на жінок. Кілька таких відмов, і хлопець втратить упевненість в собі, буде боятися, що його висміють, кинуть або зрадять йому. Всі ці проблеми з самооцінкою і порівнювання себе з іншими заважають чоловікові вступити і зберегти відносини.

Робота

Зараз у більшості з нас є можливість працювати в будь-якому місці і в будь-який час. І багато хто цим користується. Деякі навіть не залишають часу на себе, сім’ю, відпочинок, в кінці кінців. Тому шукати пару, працювати над відносинами та інше, їм просто ніколи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Невдалий досвід

Багато чоловіків схильні робити висновки, грунтуючись лише на свій негативний досвід. Мовляв, всі жінки однакові, їм потрібні тільки гроші та інше, що йому довелося пережити в невдалих відносинах. Тому вони вирішують не починати ні з ким зустрічатися взагалі, щоб не розчаровуватися знову.

Страх відповідальності

Покоління мілленіалів славиться своєю інфантильністю, страхом ухвалювати рішення і небажанням брати на себе відповідальність. Багато хто може в собі це перебороти, але деякі так і залишаються в душі дітьми або підлітками, яких самих впору усиновити, а не створювати з ними новий осередок суспільства.

Звичка жити самому

Чим довше живеш один, тим більше до цього звикаєш і не хочеш впускати когось ще в своє життя. Зараз чоловік і жінка можуть жити окремо, адже більше немає поділу на добувачів і берегинь. Кожен сам себе може забезпечити і обслужити в побуті, тому багато хто не хоче розлучатися зі своїм зручним вільним життям заради сім’ї.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Психологи назвали причини, чому сучасні чоловіки бояться створювати сім’ю