facebook

Декілька способів, які допоможуть зблизитися з партнером

Регулярно проявляйте турботу до коханої людини і ви обов’язково станете на шлях поліпшення відносин.

«Близькість – це зовсім не щастя, це вище щастя. Це спосіб існування, при якому напруженість, що залежить від відстані між вами, зникає без сліду, і перед вами відкриваються нові горизонти. Близькість стоїть вище страху», – Генрі Нувен.

Справжня близькість може бути неймовірним, приємним відчуттям. Але неважливо, якого роду ця близькість – фізична, емоційна чи духовна – вона при всій своїй красі може змусити вас відчути себе вразливим…

Всі ми хочемо, щоб нас розуміли і приймали такими, які ми є. Але часом ми боїмося відкритися іншій людині, навіть якщо ми по-справжньому її любимо, особливо якщо нам здається, що вона може не оцінити цей широкий жест, або навіть зрозуміти його неправильно.

Ця стаття дасть нам кілька підказок, які допоможуть вам зблизитися як з власним внутрішнім «я», так і з тими, кого ви любите. Отже, 5 способів навчити себе справжній близькості:

Виділіть час для емоційних розмов

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ці важливі розмови між вами і тими, кого ви любите, можуть викликати у обох сторін чималу тривожність, особливо якщо вам бракує практики. У «Psychology Today» радять для того, щоб з часом звикнутися з ними, заздалегідь складати список речей, про які ви хочете поговорити, і вибирати обстановку, в якій ваш партнер буде більш схильний говорити на ці теми.

Навчіться слухати по-справжньому

Навчіться слухати вашого партнера, слухати по-справжньому. Уміння активно слухати – означає розуміти, що ваш партнер хоче вам сказати, а не просто чути його слова.

Спробуйте, слухаючи його, зрозуміти, які емоції стоять за тим, що він вам говорить. А якщо ви не можете це зробити без додаткового контексту, задавайте запитання. Фрази на кшталт «Для мене це виглядає, як ти це так сприймаєш?» дозволяють вам прояснити ситуацію і зрозуміти, що вам хочуть сказати. Такі «відкриті» питання також показують, що ви справді намагаєтесь зрозуміти вашого партнера, а не слухаєте його лише для вигляду.

Станьте більш близькі самі з собою

Зрозуміти самого себе іноді може бути не менш важливо, ніж зрозуміти партнера. А в деяких випадках це може бути навіть більш важливим. Складно зблизитися з кимось, якщо ви самі не знаєте, чого ви намагаєтеся досягти.

Можна виділити три види близькості: близькість з собою, конфліктна близькість і інтимна близькість.

Близькість з собою спрямована на спроби зрозуміти самого себе і причини, що викликають у вас ті чи інші почуття. Процес пізнання самого себе починається з раннього дитинства і не закінчується до самої смерті. І не дивно – одна справа знати, що ви засмучені, і зовсім інша – докопатися до справжньої причини того, що вас. А ще важливо зрозуміти, як ваші почуття впливають на вашу поведінку, і як вони впливають на оточуючих людей.

Конфліктна близькість – це вміння не давати важливим і складним взаємодіям з іншими людьми ставати напруженими або агресивними. Ви просто зобов’язані зробити оточення між вами та вашим партнером безпечним місцем для будь-яких дискусій. Джозеф Гренні і Керрі Паттерсон, автори книги «Критичні бесіди», зачіпає саме цю тему. Зосередившись на фактах, розпізнаючи емоції, але не дозволяючи їм взяти над вами верх, а також розуміючи точки зору один одного, ви зберете воєдино все, що потрібно для конструктивного, осмисленого і близького розмови.

Інтимна близькість – це саме те, що ми зазвичай розуміємо під словом «близькість». Підбадьорливі слова, вирази любові. І хоча ця частина близькості, безумовно, дуже важлива, вона не повинна бути вашою основною метою. Як тільки ви почнете бути більш відкритими емоційно, ця форма близькості наповниться для вас і вашого партнера зовсім новим змістом.

Торкайтеся до партнера, коли ви спілкуєтеся

Дотик створює фізичний зв’язок між вами під час розмови. Це не обов’язково повинні бути теплі, емоційні обійми – часто досить ніжного дотику до руки, коли ви розповідаєте вашому партнерові про щось важливе, або поцілунку в лоб, коли ви йдете на роботу. Дотик до інших людей – один з перших контактів з ними, який ми робимо ще немовлятами, і він залишається для нас важливим впродовж усього нашого життя.Невербальне спілкування займає значно більшу частину часу в цілому, ніж вербальне, і тому фізичні дотики є важливою частиною наших відносин.

Контакт поглядів, усмішка також збільшують близькість.

Завершуйте спілкування на хорошій ноті

Немає нічого гіршого, ніж завершувати бесіду або дискусію в засмучених почуттях. Для початку, це просто неконструктивно. До того ж невирішені негативні емоції залишаються замкнутими в глибині ваших душ, нікуди не зникають. Емоційний конфлікт веде до нестачі фізичних контактів, що, в свою чергу, знижує рівень близькості між вами.

У «Huffington Posts» пропонують обзавестися ритуалом, який дозволяє цього уникнути – просто завершуйте розмову з вашим партнером поцілунком, або яким-небудь іншим проявом фізичної близькості. Вам варто почати з невеликих і позитивних взаємодій на постійній основі, щоб ви не забували про них під час конфліктів або спілкування у збудженому та емоційному стані.

Працювати над підвищенням рівня близькості потрібно вдвох! Іноді нам просто потрібно робити саме ті речі, які нам здаються страшними і найважчими.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Декілька способів, які допоможуть зблизитися з партнером