facebook

Комплекс жертви: що робити, якщо весь час не щастить

Непередбачені ситуації, нещасні випадки, неприємності, проблеми і труднощі трапляються тільки з тобою? Переставай бути жертвою і стань переможцем!

Якщо постійно не щастить, а неприємності сипляться немов з рогу достатку, то треба терміново щось міняти. Позбутися від неприємностей можна в 4 кроки, але над цим потрібно попрацювати. Ці поради допоможуть стати більш успішним і щасливим.

Причини подібних неприємностей часто тягнуться з дитинства. Зазвичай це стосується людей, яких в дитинстві оточували надмірною гіперопікою або навпаки недостатньо любили. В людину було закладено помилкове сприйняття дійсності або у неї мітка комплексу жертви. Але як все змінити в кращу сторону?

Що робити, якщо весь час не щастить? Як позбутися від неприємностей?

Перестаньте піддаватися

Коли людина надто доброзичлива, неконфліктна і хороша, то цим починають користуватися всі, кому не лінь. Переставайте бути добрими і зручними всім навколо. Вами користаються, відсувають убік і не беруть до уваги. Не ставайте жертвою. Навчіться відмовляти і відстоювати свої інтереси до кінця. Переставайте піддаватися і здаватися до бою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Візьміть на себе відповідальність

Дуже зручно списувати неприємності на уряд, ситуацію в країні, соціальне становище, інших людей, батьків або погану карму. Це позиція людини з комплексом жертви. Але випадковості не випадкові. Коли вам не щастить, то для цього є причина. Не здали іспит? Не були достатньо готові. Не пройшли співбесіду? Не мали необхідних знань і досвіду. Візьміть на себе відповідальність за неприємності. Це дозволить знайти свої слабкі місця і усунути їх. Так ви станете сильнішими.

Беріть від життя те, що хочете

Не просіть і не питайте дозволу на те, що хочете отримати. Так роблять тільки слабаки з комплексами жертви. Ніхто вам добровільно не віддасть те, що хочете. Доля за все потребує наполегливості, впевненості, цілеспрямованості, наполегливості і справжнього бою. Будь-яка мета і мрія вимагає зусиль. Якщо ви будете скромно просити і натякати на те, що хочете, нічого не отримаєте. Призи забирають переможці, які не бояться заявити своє право на бажане.

Любіть та поважайте себе

Ви гідні більшого і кращого. Припиняйте займатися самозвинуваченням і знижувати свою самооцінку. Оцініть свої сильні сторони і виправте слабкі. Полюбіть себе. Не дозволяйте людям ставитися до вас зневажливо або без поваги. Позбувайтеся критиків і тих, хто тягнуть васназад. Спілкуйся з тими, хто близький по духу і ставиться до вас добре.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Комплекс жертви: що робити, якщо весь час не щастить